„Как станах от ЦСКА ли? Сега ще Ви кажа. Това е моята история“

7 Dni Sport14.09.2021
Светослав Вуцов

Вратарят на Славия Светослав Вуцов разкри как е станал фен на ЦСКА. Стражът е внук на легендата на Левски Иван Вуцов и син на Велислав Вуцов.

„Пазя само хубави спомени от дядо ми. Хванах го в късния му етап, Бог да го прости. Той вече беше извън футбола като ръководен фактор, аз бях много малък и реално не съм получавал много съвети за футбола от него. А и той си казваше, че не разбира от вратари. Помня го само с хубаво. Как спасих дузпата? Греъм Кери преди година и половина игра мач срещу Левски и изпълни дузпа в същия ъгъл. Бях гледал мача и бях запомнил, че бие там. Послушах моя колега Георги Петков и треньора треньора на вратарите Радо Станев за нещо, което са ми казвали на тренировка по време на дузпи. И се получи, спасих я.

Как станах от ЦСКА ли? Най-големият ми брат Иван ме направи цесекар. През 2009 година ме заведе на мача на ЦСКА с Динамо Москва от европейските клубни турнири (б.р. – 0:0 в София), бях на 7 годинки, малко дете. Стадионът беше пълен, имаше около 35-40 хиляди души, викане, еуфория, емоция голяма. Малко преди това бяха уволнили баща ми от Левски. И може би от това, че го бяха уволнили и заради феновете на ЦСКА, които през целия мач не спряха да подкрепят „червените“, си казах „това е моят отбор“. И оттогава започнах да симпатизирам на ЦСКА“, заяви Вуцов пред „Блиц“.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ