Шампионът Стратиев: Имаме 2 плюса срещу 1 голям минус

02

След рали „Твърдица“ наистина се чувстваме много по-добре подготвени и особено силно мотивирани, защото придобихме още повече опит на мокро и навъртяхме километри, които преди началото на шампионата ни липсваха – заяви за RallyXpress действащият шампион в общото класиране в първенството по рали Тихомир Стратиев. – До Твърдица, заради бизнеса ми, нещата се стекоха така, че с навигатора ми Добчо Борисов, не бяхме правили никакви тестове и нямахме километри.“

Пилотът на Марина Моторспорт предвижда, че той като уикендът се очертава силно дъждовен, това което имат като резултати от първия кръг в шампионата, сега да им бъде от особено голяма полза в Монбат Рали Сливен.

Вътре в екипажа обаче има разминаване на мненията по повод „опита върху мокро“. Пилотът смята, че той не е чак толкова голям, докато маниакално педантичният навигатор е на другия полюс – състезанията по дъждовни етапа са процентно много повече, отколкото е обичайно.

Коректността изисква да се вземе страната на Борисов. Защото последните две участия на Марина Моторспорт – финалното Стари столици миналата година бе на мокро (какво скоростно плаване падна край Шумен тогава!) и първото състезание за новия сезон (Твърдица 2018) бяха на силен дъжд, с мокри и хлъзгави трасета, осеяни (в неделните етапи на Твърдица) и с големи локви.

За шампионския екипаж Тихомир Стратиев/Добрин Борисов първенството тази година започна така, както и завърши в Шумен през октомври – силен дъжд и наводнени скоростни етапи.

Да не забравяме също, че за екипажа на Марина Моторспорт първата и решаваща за титлата през сезон 2017 г. победа – в Твърдица-Елена, дойде точно през поройните отсечки в Балкана.

„Така че в дъждовно време имаме два плюса пред конкурентите с 4х4 – колата е по-ново поколение, много добре балансирана, прецизно изчислена и е по-лека. Така че на мокро и спускане имаме предимства – допълва Стратиев. – Но, веднага казвам това голямо „но“, срещу който минус играят двете ни предимства – Монбат Рали Сливен е около 80 на сто в изкачване, където колите с два двигателни моста имат огромно предимство.“

В четвъртък или петък, в екипа очаква да пристигнат поръчаните специално за това състезание гуми, като – без да уточнява бройката – Стратиев казва, че са заявили достатъчно от „мокрия“ вариант.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ