Гочето намекна, че днес във Варна ще се види дали Стойчо е излекувал ЦСКА от „Любо Пенев“

7 Dni Sport29.08.2021
стойчо младенов

Бившият старши треньор на ЦСКА – Георги Василев – сподели мнението си за победата с 3:0 над Виктория Пилзен и класирането на тима в групите на Лига на конференциите.

„Срещу Виктория Пилзен, ЦСКА доказа своето прозвище „евробоец“. Силата на един отбор се вижда най-добре, когато той е бил наранен и трябва да се изправи. В Чехия армейците бяха съборени, но намериха сили не само да се изправят, а и да отвърнат на удара с още по-голяма сила. Поздравления за Стойчо Младенов и футболистите.

Младенов за пореден път защити реномето си на отличен мотиватор и тактик. Червените подходиха много умно, много грамотно и с много характер в този мач. Програмата в Европа бе изпълнена. Всеки следващ мач ще бъде бонус както за треньорите и футболистите, така и за феновете.

Групата, в която се падна отборът, е трудна, но не невъзможна и дава право на мечти. Ако Рома не подцени тази надпревара, а смятам, че с Мауриньо начело няма да има подценяване, то първото място е мираж, но норвежците и украинците не са колоси, които стряскат. Разбира се, не бива да се подценяват, защото знаем, че в тези две страни футболът е на по-високо ниво от нашия, а това са грамотни, физически здрави и добре подготвени тактически футболисти.

Ако ЦСКА иска да остави още по-сериозна следа в тазгодишната еврокампания, със сигурност тимът се нуждае от нови попълнения, но за съжаление времето за селекция не е достатъчно. Трансферният прозорец затваря скоро, а на червените им трябват алтернативи в нападение, в халфовата линия, а и в защитата. Стойчо Младенов най-добре знае това, но едва ли ще иска да действа прибързано.

Положителната новина за армейците е, че бе постигнат този успех и сега в Европа може да се играе без голямо напрежение и без психологически натиск за нещо задължително. В такова се превръща участието в родното първенство. ЦСКА ще трябва да съсредоточи много сили по родните терени. Ще бъде трудно да се детронира Лудогорец, тъй като в Разград имат много по-добре окомплектован състав. Червените ще трябва да ограничат до минимум грешките и да опитват да стоят близо в класирането до съперника, за да го притесняват и в един момент, ако им се отвори възможност, да атакуват първото място.

Основните аргументи на тима са свързани с треньора, а от играчите все по-добро впечатление прави Георги Йомов. Мазику е много класен състезател, а Кери е прероден. Огромната липса е свързана с контузиите на основни футболисти. Дано Варела, Вион и Кох се възстановят по-бързо. Стойчо Младенов разполага с ограничен брой играчи и това прави задачата му много трудна. Похвално е, че щабът е свършил огромно количество работа в кондиционен аспект. Срещу Пилзен футболистите бяха равностойни на много по-здравите физически съперници, а в края дори намериха сили за трети гол. Ще бъде любопитно дали тенденцията ще бъде продължена и днес срещу Черно море. Пред армейците предстои много трудно гостуване. Интересно е как ще подходят емоционално към този двубой, тъй като е ясно, че в тях все още са живи страстите от успеха над Пилзен. Този мач обаче е в миналото. Той остава за феновете, носи гордост, но успехите трябва да се защитават. ЦСКА има сили да се справи във Варна, но всичко зависи от правилния подход към мача. Отборът се напомпа с адреналин в Европа, а сега трябва да пренасочи енергията си към вътрешната сцена“, коментира Гочето пред „Тема Спорт“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ