Стойчо Младенов говори пред медиите на пресконференцията след мача с Осиек.

ЦСКА завърши 1:1 и така елиминира Осиек с краен резултат 5:3, което класира напред отбора в Лигата на конференциите.

„Стояхме много добре на терена – компактно, стегнато отзад. Момчетата показаха отлична тактическа дисциплина. Поздравления за всички, които започнаха и влезлите като резерви. Стратегията беше да играем на контра-аката. Знаехме, че ще имаме такива шансове заради празните пространства – така и се получи.

Второто полувреме се прибрахме много назад и така им дадохме възможност да центрират, което доведе до ненужни опасности. Имаше няколко момента, в които противникът премина границата на допустимото. При отмененият им гол техен играч удари с лакът. Тези моменти, в които съдията им позволи да играят така малко ни пречупиха.

Затова промених схемата на игра в 5-4-1 до края на мача. Така добихме стабилност, а Бусато се справи много добре в заключителната част. Поздравления за всички наши играчи.

От този момент започваме да разузнаваме следващия противник – Виктория (Пилзен). Трябва да разберем кои са силните и слабите им страни. Има кой да го направи, а всички ние ще се концентрираме на мача с Локомотив (София). Трудно ни е в тази ситуация с всичките контузии, неприятно е и сме притиснати.

Доволен съм от всички състезатели. Използваме почти едни и същи изпълнители и е похвално, направеното преди седмица и сега. Днес играхме без риск, отлично подсигуряване. Щеше ми се да контролираме повече топката, там имахме брак. Все пак крайният резултат е най-важен в сблъсъците.

Кери е човек с огромна креативност, надявам се да му се дава повече свобода. Той умее отлично да прелива от крилото към върха на атаката. Възползва се отлично от празните пространства, отбеляза в два поредни мача.

Забавянето на времето е част от футболната игра. Видяхте колко нарушения станаха. Особено в края на мача, когато трябва да се прояви хитрост, всеки го прави.

Изпратили сме изследванията на Мено Кох отново, към момента не можем да разчитаме на него. С моето влизане в ЦСКА имаше 9 контузени играчи. Варела също е важен играч, но за жалост няма как да го използваме.

Ако взимаме нови играчи, те трябва да са класа, а не просто да попълват бройка заради контузените“, завърши Младенов.