Уникална драма в Чехия! Фамозен Илко Пиргов спаси 3 дузпи и прати Локомотив (Пд) напред в Европа

локомотив_пловдив

Локомотив (Пловдив) елиминира драматично Словачко след успех с дузпи в Чехия. „Смърфовете“ се класират напред в Лигата на конференциите, където ще срещнат ФК Копенхаген.

В началните минути на реванша домакините имаха лек превес. В 13-ата беше първата ситуация пред вратата на Локомотив. Даничек засече с глава центрирана топка, която Илко Пиргов спаси. Веднага след това последва удар на Лукас Салинас, който не затрудни Филип Нгуйен.

В 21-ата минута Парвиз Умарбаев центрира в наказателното поле на Словачко, но Кристиан Гомис и Артун Крачун се разминаха с топката.

В 25-ата чешкият тим поведе. Домакините се възползваха от грешка в изнасянето на топката от защитниците на „черно-белите“, Марек Хавлик получи вляво на атаката и видя включването на Властимил Даничек, който с мощен изстрел прониза Пиргов – 1:0.

Най-запомнящото се до почивката се случи в края на полувремето, когато Калабишка получи подаване в наказателното поле на Локомотив, шутира към близкия ъгъл, българският вратар обаче внимаваше и изби в ъглов удар.

И през второто полувреме чехите доминираха. Пред Илко Пиргов имаше доста ситуации, докато „смърфовете“ разчитаха основно на контраатаки. В началото Лукаш Садилек стреля опасно към вратата на Локомотив, Пиргов плонжира към долния десен ъгъл, за да избие в ъглов удар. Натискът на домакините се засили още повече в следващите минути. В 64-ата Словачко имаше отличен шанс. Късметът обаче покри „смърфовете“. Станислав Хофман се извиси в наказателното поле след центриране от корнер, засече топката с глава отблизо, но право в обсега на Пиргов и до нов гол не се стигна.

В 66-ата минута и Нгуйен трябваше да се намесва. Умарбаев центрира, а Димитър Илиев засече с глава. Ударът беше коварен и насочен точно до гредата, но вратарят на Словачко демонстрира класа и спаси. Малко след това Локомотив можеше да инкасира гол, ако не беше страхотната намеса на Кристиан Гомис. След рикошет топката падна точно пред Юречка и то фронтално срещу Пиргов. Гомис обаче направи прекрасен шпагат и попречи на нападателя да се разпише.

В 70-ата минута Петржела направи пропуск за домакините. В края „смърфовете“ също имаха шансове. В 88-ата минута Димитър Илиев се справи с Кадлец, но загуби равновесие. Докато падаше на тревата, Илиев продължи към Бирсент Карагарен. Крилото на Локомотив прати топката във вратата, но още преди да отбележи страничният съдия бе вдигнал флага си за засада.

В добавеното време Димитър Илиев изведе Георги Минчев в коридор. Нападателят набра скорост, откри си ъгъл и стреля. Стражът Филип Нгуен обаче внимаваше и отрази удара. Така срещата влезе в продължения, в които Словачко и Локомотив да решат спора помежду си.

В 97-ата минута Даниел Холзер и Хавлик разиграха добре в наказателното поле. Първият получи шанс да пробва късмета си с удар в близкия ъгъл, но Илко Пиргов отново показа добра концентрация. След минута Локомотив отново вкара гол, този път чрез Георги Минчев, но и тук попадението не беше зачетено заради засада.

В 112-ата минута Петър Витанов отне топката от защитник на дъгата на наказателното поле. Последва удар от халфа, който беше слаб и не затрудни Нгуен.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ