Уникална! Антоанета Костадинова се класира за финала с най-добър резултат

антоанета_костадинова

Единствената ни медалистка от началото на олимпийските игри в Токио – Антоанета Костадинова, ще има възможност да спечели още едно отличие. Състезателката ни по спортна стрелба се класира за финала на 25 метра пистолет с най-добър резултат – 590 точки.

35-годишната Костадинова беше трета след прецизната стрелба в квалификациите, като събра 293 точки. Днес състезателката от Търговище показа още по-точен мерник при бързата стрелба и даде резултат от 297 точки.

Легендарната Мария Гроздева не успя да попадне сред финалистките и зае 27-ото място с 578 точки. Това беше последното състезание в славната кариера на двукратната ни олимпийска шампионка.

Втора в квалификациите се нареди китайката Ксиао с 587 точки, а трета е Виталина Бацарашкина. Именно рускинята стана шампионка на 10 метра пистолет, като с последния изстрел успя да изпревари Антоанета Костадинова преди дни.

Страхотна новина! Първи медал за България от Олимпиадата СНИМКИ

Бацарашкина и германката Дорен Венекамп влизат във финала с резултат от 586 точки. Водачката след прецизната стрелба Зорана Арунович отстъпи до деветата позиция и отпадна.

Финалът е тази сутрин от 8:00 часа българско време.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ