Приказката на Арда приключи! Апоел Беер-Шева разби отбора от Кърджали

арда_апоел

Апоел (Беер Шева) размаза Арда с 4:0 в реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите и с общ резултат 7:0 продължава напред в турнира.

Домакините взеха инициативата от началото и още в 5-ата минута развиха страхотна атака, при която топката стигна до Елтон Аколатсе, който с прецизен удар от границата на наказателното поле вкара за 1:0. Арда можеше да изравни пет минути по-късно, когато Спас Делев шутира опасно от пряк свободен удар, но вратарят Ариел Харуш изби с вещина топката в корнер.

В 27-ата минута Светослав Ковачев даде страхотен диагонален пас за Спас Делев, който преодоля играч на Апоел и остана сам срещу вратаря Харуш, който обаче спаси с крак удара. Три минути по-късно израелците получиха право да изпълнят дузпа. Юджийн Анса напредна отляво и центрира в наказателното поле, където Мартин Желев скочи на шпагат, но докосна топката с ръка и бе отсъден 11-метров наказателен удар. С изпълнението се зае Рамзи Сафури, който в 31-ата минута бе точен от бялата точка за 2:0.

В 61-ата минута домакините можеха да направят разликата класическа, но Иван Караджов спаси удар с глава на Килтъенс, който засече центриране от фаул. Пет минути по-късно Караджов направи ново феноменално спасяване след удар на Анса от близка дистанция. В 71-ата минута Караджов отрази удар на излезлия сам срещу него Дор Мича. След това двама играчи на кърджалийци се хвърлиха в краката на Мича пред голлинията, но макар и паднал на тревата той успя да чукне кълбото с глава за Юджийн Анса, който се разписа за 3:0. В 83-ата минута продължителна атака на домакините завърши с красив фалцов изстрел по диагонала на Ротем Атуел, който не остави шансове на Караджов и оформи крайното 4:0.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ