Бой, кръв и арести край морето! Феновете на Нефтохимик и Спартак се млатиха преди дербито

162714079945751

Брутален екшън пред стадиона в Бургас се е разиграл преди дербито между Нефтохимик и Спартак Вн, спечелен от гостите с 3:1. По разкази на очевидци фенове на двата тима са се сбили пред входа на „Efbet Arena”.

Това е станало, след като феновете на двата отбора, които изпитват невъобразима омраза един към друг, са се засекли пред сектор „В“, информира „Флагман“. Полицаите, които са били на място, са успели бързо да тушират напрежението, но въпреки това има поне петима ранени, както и арестувани.

При подобни мачове полицейското присъствие в района на стадиона, както и днес, е особено засилено точно заради футболните агитки, които често стигат до подобни сблъсъци преди срещите на любимите си отбори.

Завърналият се в професионалния футбол тим на Спартак (Вн) се нуждаеше от обрат, за да триумфира. Гостите се оказаха догонващи в 27-ата минута. Тогава “шейховете” поведоха с гол на Калоян Стоянов.

Десет по-късно Николай Иванов изравни. Попадението дойде след центриране от корнер. Минута след това Мехмед Сабри направи обрата пълен. Той се разписа след центриране отдясно и хубаво воле, което не остави шансове на Орлинов. До почивката Виктор Митев изпусна сам срещу вратаря.

Десет минути преди края на мача Владислав Мирчев вкара трети гол във вратата на Нефтохимик. Бившият играч на БАТЕ Борисов влезе резервна, но въпреки това записа името си сред голмайсторите още от първия мач през сезона.

СНИМКА: ФЛАГМАН


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ