Славия отново шокира Левски на „Герена“! Ради Цонев с лоша контузия

славия

Славия победи Левски с 2:1 като гост в двубой от първия кръг на Efbet лига и 146-о издание на най-старото столично дерби, записвайки 28-и успех над „сините“ за първенство. На стадион “Георги Аспарухов” пред близо 8000 зрители играчите на Златомир Загорчич стигнаха до успеха след обрат. Домакините поведоха с гол на 17-годишния Марин Петков (16), но попадения на Емил Виячки (22) и Калоян Кръстев (68) пратиха трите точки в квартал “Овча Купел”.

Другата лоша новина за 26-кратните шампиони е, че капитанът Радослав Цонев се контузи още преди края на първото полувреме и принудително трябваше да напусне терена, което определено се отрази на облика на тима воден от Живко Миланов. Това е трети успех в последните четири визити на Славия в храма на Левски, а също така и четвърта победа в последните пет мача във всички турнири над “сините”.

Първият четвърт предложи по един опасен удар и към двете врати, след което „белите“ удариха греда, а Левски откри резултата в 16-ата минута с попадение на Марин Петков.

Само шест минути по-късно Славия празнуваше, тъй като Емил Виячки се възползва от грешка при центриране и отблизо изравни резултата.

До края на полувремето нямаше чист голови опасности, а Левски трябваше да направи принудителна смяна заради контузия на Радослав Цонев.

Второто полувреме започна с фрапантен пропуск на Славия и великолепна намеса на Симеон Славчев, който изчисти от голлинията. „Сините“ отвърнаха с шут на Борислав Цонев от фаул, но топката премина над вратата.

Славия направи обрат и излезе напред в резултата в 68-ата минута, в която Калоян Кръстев беше по-бърз от защитата на Левски и вкара за 2:1.

До края Левски опита на няколко пъти да изравни, но ударите на „сините“ преминаваха покрай вратата. Славия пък имаше възможност да сложи точка на спора пет минути преди края, но Радослав Цонев не успя да отбележи след пробив по лявото крило.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ