Ботев (Пд) тръгна с гръмка победа над Пирин, Маркиньос се разписа в дебюта си

ботев_пловдив_пирин

Ботев (Пловдив) победи Пирин (Благоевград) с 2:1 в среща от първия кръг на Efbet лига. Па Конате (19) откри за домакините, а Маркиньос (41) удвои. Стилиян Николов (54) пък върна един гол за гостите. Пирин също имаше своите моменти за гол, но направи впечатление лошият синхрон на защитниците, които допуснаха доста грешки днес.

Двубоят в пловдивския квартал Коматево се игра пред погледа на новия собственик Антон Зингаревич.

„Канарчетата“ започнаха по-добре срещата и поведоха в 19-ата минута с гол на Па Конате, който се разписа с глава, оставен сам в наказателното поле. По-малко от десет минути след това отново той можеше да удвои, но не успя да преодолее пресрещналия го вратар на Пирин.

Втори гол във вратата на „орлетата“ все пак падна и той бе дело на Маркиньос, който подобно на Па Конате в 26-ата минута, остана сам срещу Петър Петров, но стреля покрай него за 2:0.

Десет минути след подновяването на играта след почивката гостите от Благоевград стигнаха до гол. Стилиян Николов се възползва от разбъркване в наказателното поле и насочи топката в мрежата за 1:2.

Минута-две след това Па Конате можеше да вкара трети гол за Ботев, но пропусна от добра позиция.

До края домакините не позволиха на Пирин да помисли за равенство и осъществиха няколко бързи атаки, но до нов гол в мача не се стигна.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ