Тежък съперник чака Арда в Лигата на конференциите

Арда

Българският Арда научи съперника си за втория квалификационен кръг в новия турнир на УЕФА – Лига на конференциите. При първото си историческо участие на тима от Кърджали в Европа, техен съперник ще бъде израелският Апоел Беер-Шева. Тимът от Кърджали съумя да спечели баража срещу Черно море и заслужи правото си да играе в турнира.

Момчетата на Николай Киров ще са домакини в първия двубой, който ще се изиграе на 22 юли, а гостуването в Израел ще е на 29 юли.

Българският тим беше и сред непоставените отбори в турнира.

Апоел Беер Шева завърши четвърти в първенството на Израел с шест точки зад Ашдод. За последно израелците се изправиха срещу български клуб през лятото на 2017 година.

Израелците срещнаха Лудогорец в третия квалификационен кръг на Шампионската лига и отстраниха българския отбор с 3:3 и гол на чужд терен.

Домакинският екип на Апоел Беер Шева наподобява този на националния отбор на Хърватия, а алтернативните са изцяло бял и изцяло син. Отборът е петкратен шампион на Израел и има 72-годишна история.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ