Етър завърши с победа участието си в Първа лига, Боруков се разписа срещу Славия

славия_етър

Етър записа престижна победа с 2:0 при гостуването си на Славия в последния си мач от сезона в Първа лига. Кольо Станев откри в 9-та минута. Преслав Боруков вкара решителния втори гол в 72-та минута. Въпреки това „виолетовите“ останаха последни, с равни точки с другия директен изпадащ – Монтана.

Още с първата си стойностна атака в мача гостите поведоха. След страхотен извеждащ пас към Милчо Ангелов, стрелецът овладя и успя да намери с чудесен пас Кольо Станев в наказателното поле, а младокът не сбърка за 1:0.

В 30-та минута Питър Макрилос беше намерен със страхотен пас около наказателното поле на Етър. Той овладя и мигновено стреля, но Анатоли Господинов отрази с вещина.

Домакините се активизираха и имаха нов шанс няколко минути по-късно. След извеждащ пас към Радослав Кирилов, крилото напредна към вратата и стреля, но с шпагат успя да избие в ъглов удар Пламен Крачунов.

Пет минути след рестарта на двубоя „белите“ бяха близо до изравнителен гол. След центриране на Филип Антовски, Калоян Кръстев се размина с топката на стрелкова позиция, току пред вратата на Анатоли Господинов.

В средата на втората част дойде и нов не лош шанс за гол пред домакините. След чудесно центриране на Радослав Кирилов отляво, Емил Стоев успя да нанесе удар с глава, който обаче премина доста встрани.

В крайна сметка обаче Етър беше тимът, който нанесе втория, решителен удар. Влезлият като резерва, Преслав Боруков, успя да се поеме топката и да се обърне, а след това и да пласира перфектен изстрел, който препарира Светослав Вуцов и влезе след рикошет в страничния стълб.

В 76-та минута домакините уцелиха греда. Звездата Питър Макрилос опита късмета си отдалеч, а след намеса на Анатоли Господинов топката срещна левия му страничен стълб.

Пет минути по-късно домакините отново имаха шанс. Радослав Кирилов успя да се завърти в наказателното поле и да стреля много добре, но имаше малшансът ударът му да премине на сантиметри от страничния стълб на гостите.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ