Ботев (Враца) взе своето в Северозападното дерби и ще играе бараж за оставане в елита

славия_ботев_враца

Монтана и Ботев (Враца) завършиха 1:1 в дербито на Северозапада от последния от 32-ия кръг на Първа лига. След равенството гостите от Враца събраха 30 точки и финишираха на 2 пред домакините, което означава, че ще играят бараж срещу третия от Втора лига за оставането си в елита. Монтана пък изпада от първото ниво на родния футбол.

Двата тима започнаха активно срещата, но не създадоха сериозно положение пред една от двете врати. Тони Тасев и Давид Кики от домакините не успяха да намерят целта, а Николай Минков шутира от границата на наказателното поле, но топката срещна крака на бранител на гостите и излезе в корнер.

В 34-ата минута Давид Кики бе изведен отлично от Тони Тасев зад гърба на отбраната и с прехвърлящ удар преодоля Красимир Костов за 1:0.Това бе първи гол за Кики с екипа на Монтана. Четири минути по-късно гостите отвърнаха на удара. Атанас Зехиров намери отлично Дориан Бабунски в наказателното поле и нападателят без проблеми матира Благой Макенджиев за 1:1.

Шест минути след почивката домакините натиснаха, но въпреки това в 72-ата минута след центриране от корнер Давид Кики успя да избие топката от голлинията пред погледа на Костадин Ничев. Малко по-късно Монтана бе близо до попадение. След центриране в наказателното поле бранител на Ботев (Враца) отклони опасно топката към собствената си врата, но Красимир Костов бе на своя пост и спаси.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ