Етър и Славия откриват днешната програма от 26-ия кръг в Първа Лига от 17:45 часа на стадион „Ивайло“. Срещата е от изключително значение и за двата отбора, които заемат позиции в зоната на изпадащите и се борят за оцеляването си.

При победа Етър ще направи на практика невъзможното и ще се премести в първата четворка за сметка на Ботев. Двата отбора през сезона завършиха наравно, но търновци имат гол на чужд терен. Естествено трябва да изчакат и двубоя на „жълто-черните“ с Лудогорец.

Двубоят съвпада с 97-годишнината от създаването на Етър и настроението в старата столица е приповдигнато. На трибуните ще бъдат допуснати и фенове, което дава допълнителна мотивация на домакините, които се борят за оцеляване в елита.

Треньорът на „болярите“ Александър Томаш има много проблеми за решаване, но е категоричен, че отборът му излиза за победа. Почти сигурно мачът ще пропусне крайният бранител Венелин Филипов, който е контузен.

Другите двама, които бяха с травми – Божидар Кацаров и Христофор Хубчев, се очаква да са на линия. Аут поради наказание пък е централния бранител Пламен Крачунов.

За водения от Златомир Загорчич тим на Славия аут е опитния халф Дарко Тасевски, който не успя да се възстанови. Той остана извън групата за мача. Извън сметките са и Петър Патев и Петър Вуцов.

Добрата новина за „белите“ е, че в групата се завръща Питър Макрилос. Австралиецът беше наказан за двубоя с Ботев Враца от последния кръг. Той е основен реализатор за Славия през пролетта. Готов за игра след контузия е и Радослав Кирилов.

Вероятни състави:

Етър: Иванов, Илиев, Кордоба, М. Иванов, Хубчев, Младенов, Кацаров, Мечев, Кнежевич, Мезу, Боруков.

Славия: Вуцов, Антовски, Христов, Гандри, Александров, Вълчев, Узунов, Кирилов, Макрилос, Стоев, Димитров.