Най-после: Разкриха точната сума, за която ЦСКА продаде Десподов на Каляри

десподов (1)

Наскоро световната асоциация на професионалните футболисти (FIFPro) информира, че националът Кирил Десподов съди Каляри за неизплатени две заплати. Става въпрос за възнагражденията от юли и август миналата година.

Изданието centotrentuno.com публикува обширен материал по случая, от който стават ясни някои интересни подробности. Сумата, за която претендира крилото, а Каляри отказва да плати, е 34 000 евро. Той е уведомил клуба, че ако те не му бъдат изплатени в 20-дневен срок, ще разтрогне своя контракт. По всичко изглежда, че сардинците не са го сторили и затова се е стигнало до съд.

Очаква се да има решение по този казус до 19 май. В материала се споменават и парите, които Каляри е превел на ЦСКА за правата на атакуващия полузащитник. Първоначално италианците са платили 570 000 евро наем, а след това още 3 400 000 евро да го купят (б.а. цитират се официалните финансови отчети на клуба).

Италианският сайт прогнозира два възможни варианта в очакване решението на арбитражния комитет. Първият е искането на Десподов да бъде прието. Тогава Каляри ще бъде задължен да му плати въпросните 34 хиляди евро, но може да се стигне и до сериозно наказание за клуба, включително и отнемане на точки. Вторият е съдът да отсъди в полза на Каляри, като в този случай Десподов трябва да се върне при тях след изтичане на наема му в Лудогорец.

“Но доворието между двете страни изглежда безнадеждно нарушено”, обощава авторът на материала Матео Зизола.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ