БФС отряза Ботев (Пд)

Футбол - ЦСКА София - Ботев (Пловдив)

Ботев Пд поиска финалът за Купата на България срещу Лудогорец да се играе в Пловдив на стадион „Христо Ботев“. Това обаче едва ли е възможно, дори и от Лудогорец да се съгласят на такъв вариант, отбелязва „Мач Телеграф“.

Причината е в наредбата на БФС за първенствата и турнирите, където ясно е посочено: „б) финалната среща за Купата на България се провежда на Национален стадион „Васил Левски“ гр. София. Символичен домакин на финала е победителят от първата полуфинална футболна среша, изтеглена при жребия от IV-ти кръг.

В последните дни сред футболните фенове в Пловдив се заговори сериозно, че финалът наистина може да бъде преместен на „Колежа“. Както е известно, Лудогорец и Ботев ще спорят за Купата на България на 15 май в София. Причината за това искане е адската атмосфера на стадион „Христо Ботев“ по време на мача с ЦСКА, спечелен от Ботев с 2:0. Бултрасите смятат, че при такава атмосфера техните любимци могат да спечелят и Купата. Категорично е ясно, че на националния стадион в София обстановката няма да бъде толкова зашеметяваща, още повече, че ще дойдат и далеч по-малко хора.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ