Етър преби ЦЕКА 1948 и погледна уверено към спасителния бряг

етър

Етър се поздрави с безценен успех с резултат 3:1 срещу ЦЕКА 1948 в мач от 20-ия кръг на efbet Лига. Денислав Александров даде аванс на „червените“ още в 4-та минута. Гаетан Коуку успя да изравни в 18-та минута. Коуку беше точен отново в 57-та за 2:1, а Преслав Боруков направи 3:1 в 62-та минута.

Гостите успяха да се възползват от първия си голов шанс. След страхотен индивидуален пробив на Денислав Александров навлезе отляво и намери горния десен ъгъл на вратата на Христо Иванов от много труден ъгъл за 1:0.

Само три минути по-късно дойде огромен пропуск за домакините. След лоша инидивидуална грешка на Симеон Петров Гаетан Коуку открадна топката и намери Ловре Кнежевич, който на празна врата някак не вкара.

Авансът на гостите обаче изтрая едва няколко минути. В 18-та минута, след страхотен извеждащ пас на Мариян Иванов, Гаетан Коуку се оказа на стрелкова позиция и с глава не остави шансове на Даниел Наумов за 1:1.

В 41-та минута Ловре Кнежевич опита късмета си от воле от над 20 метра, но Даниел Наумов не беше затруднен.

В началото на втората час „болярите“ имаха нов чудесен шанс. След бърза контраата Алдаир Ферейра получи на десния фланг, преодоля своя пазител и с центриране по земя намери Кнежевич, който обаче не успя с пета да намери очертанията на вратата на Наумов.

Добрата игра на домакините беше възнаградена в 57-та минута. След изритана топка напред и добре задържана топка от Ловре Кнежевич, стрелецът подаде на Гаетан Коуку, който прати топката зад гърба на Наумов за 2:1.

Само 5 минути по-късно домакините сякаш решиха всичко в мача. След кратко разбъркване пред наказателното поле на ЦСКА 1948, Преслав Боруков получи топката, нагласи я за удар и не остави шансове на Наумов за трети път – 3:1.

Три минути по-късно гостите имаха шанс да намалят изоставането си. След сериозно разбъркване, Димитър Митков се оказа на стрелкова позиция, но добрият му шут срещна гредата на вратата на Христо Иванов.

В следващите минути домакините се отдръпнаха назад, а момчетата на Балъков тръгнаха напред, но стигнаха само до няколко неточни изстрели отдалеч, които не създадоха проблеми за Етър. По този начин „болярите“ са предпоследни, с актив от 16 точки, а ЦСКА 1948 е 6-ти, с 28 пункта.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ