Странно, но факт! Нито един играч на Левски не е вкарвал на Ботев (Пловдив)

Левски_берое1

Куриозно, но факт – нито един от играчите, които ще бъдат на разположение на Славиша Стоянович за днешния сблъсък с Ботев Пловдив, не е огорчавал канарчетата. Всъщност в състава на сините има трима такива играчи, но по една или друга причина, те няма да са на терена в днешната среща, пише „Тема спорт“. Последният гол на играч на Левски срещу канарчетата е дело на Борислав Цонев – от дузпа при загубата с 1:2 в Коматево през есента. Още в следващия двубой обаче халфът скъса кръстна връзка, след това бе опериран и още се възстановява.

Нападателят Валери Божинов също има гол срещу Ботев – при успеха на сините на 4 май 2019 година с 3:1 в Коматево. През седмицата обаче Божинов не тренираше, защото лекува травма, и вероятността да получи игрови минути днес е минимална.

Друг нападател на Левски – Илия Димитров, има едно-единствено шампионатно попадение със синята фланелка. То е именно срещу Ботев Пловдив – реализира го на 21 юли 2018-а, за успеха с 1:0 в Коматево. През тази кампания обаче Димитров много рядко намира място сред 18-те за мачовете и най-вероятно и днес няма да бъде в групата.

Интересното е, че трети нападател на тима от „Герена“ – Стивън Петков, е носил успех на Ботев Пловдив. Той е точен на 6 април 2018-а, когато канарчетата печелят с 1:0 у дома.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ