Лудогорец писа тройка на ЦСКА 1948! Кешеру блести с два гола и асистенция

Лудогорец - Дунав Русе, Марселиньо, Клаудиу Кешеру

Лудогорец победи ЦСКА 1948 с 3:0 като гост в двубой от 12-ия кръг на шампионата. Разградчани пристигнаха без треньора си Станислав Генчев, който не пътува за София заради здравословен проблем.

Мачът започна с атаки към двете врати, а гостите първи бяха близо до гола, но ударът на Каули в 14-ата минута беше спасен зрелищно от Наумов. Пет по-късно Мартин Камбуров опита да изненада Стоянов с далечен удар, но топката срещна гредата. След половин час игра Лудогорец отново беше близо до гола, но не уцели вратата от няколко метра. Клаудиу Кешеру все пак се разписа в края на първата част, възползвайки се от грешка на „червената“ отбрана и върната топка към Наумов.

Минути след подновяването на играта ЦСКА 1948 имаше претенции за игра с ръка на Козмин Моци, но реферът подмина ситуацията. Лудогорец удвои аванса си в 65-ата минута, в която Кешеру изведе Чибота и той не сбърка сам срещу Наумов за 2:0. Малко след това Галин Иванов направи непростим пропуск с глава само на няколко метра от вратата на гостите. Преднината на Лудогорец стана класическа в 78-ата минута, когато Кешеру вкара втория си гол в мача, останал сам срещу Наумов. В последните минути домакините имаха няколко добри възможности за почетен гол, но не успяха да отбележат.

Лудогорец поведе с три точки пред втория Локомотив (Пловдив), докато ЦСКА 1948 остана на четвъртата позиция на две зад третия ЦСКА.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ