„Звездите“ на Херо показаха, че е прав, паднаха у дома от Арда с 0:1.

7 Dni Sport31.10.2020
берое

Берое загуби втори пореден мач като домакин и показа, че кризата в тима на Димитър Димитров става сериозна. Заралии паднаха 0:1 от Арда, като успехът пък вкара тимът от Кърджали в Топ 6.

Явно опасенията на Херо, че част от играчите му прекалено рано са се взели за звезди не са безпочвени. Футболистите на Берое не показаха нищо съществено и дори можеха да загубят с по-сериозен резултат, въпреки 15-те корнера..

В 12-ата минута домакините бяха много близо до гола. Еривалдо центрира много хитро към далечната греда, където негов съотборник съумя да подаде за Октавио. Бразилският халф пробва акробатичен шут, който само върна кълбото към Ферейра, той стреля с глава, но на голлинията бе застанал Сулака и изчисти.

До края на полувремето Берое бе по-активният тим, но не създаде нищо съществено, освен дузина центрирания от статични положения.

Втората част обаче започна шеметно.

Александър Цветков открадна топка в центъра в 51-ата минута и даде началото на акция за домакините. Октавио продължи за Макоута, който с голямата си крачка освободи пространство за подаване. Кълбото се отклони в Желев, а след това беше и отбито от Караджов, за срещне страничната греда.

3 минути по-късно отговорът на Арда бе изпепеляващ. Светослав Ковачев изведе Спас Делев зад гърба на тромавия Теди Мезак. Останал сам срещу Ганев, националът не сбърка – 1:0 за кърджалийци.

В следващите 300 секунди Арда можеше да нокаутира Берое. Първо Делев прати топката на сантиметри от вратата, а след това пък Петко Ганев уцели гредата.

В следващия половин час домакините не показаха с нищо, че искат да се изкачат на второто място и не застрашиха нито веднъж вратата на Караджов. Така след две поредни победи – над Пирин за купата и над Етър в последните минути, този път Берое загуби.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ