Капитанът на ЦСКА подпали тежък скандал в националния отбор, треньори се карат яко

ЦСКА, Стамен Белчев, Валентин Антов

Жесток скандал се е разиграл в базата на националния отбор в петък вечерта, твърди „Тема спорт“. В ябълка на раздора между селекционера на мъжете Георги Дерменджиев и този на младежите Александър Димитров се е превърнал капитанът на ЦСКА Валентин Антов.

Той е бил силно желан от Димитров за предстоящата решителна евроквалификация срещу Полша на 13 октомври. Дерменджиев обаче е отказал да го освободи и е пуснал при малките лъвчета единствено плеймейкъра на Лудогорец Доминик Янков. Той първо бе част от младежите, преди да бъде повикан при мъжете.

Така вместо да помогне на младежите да гонят класиране на европейско, Антов тръгна вчера с мъжете за Хелзинки, където днес на трикольорите предстои гостуване на Финландия от Лигата на нациите. Мачът е от 19:00 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ1. Очаква се Антов да започне като титуляр в защитата.

Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров е бесен от решението на Георги Дерменджиев да не пусне Валентин Антов за ключовата визита Полша. При успех във вторник, лъвчетата ще изместят поляците от второто място в групата и почти сигурно ще се сдобият с квота за европейското първенство, което ще се проведе в Унгария и Словения догодина. Ако спечелим, ще съберем 17 пункта, а поляците ще останат с 16.

Веднага след победата с 1:0 над Латвия на стадион „Славия“ в петък, Александър Димитров каза: „Очаквам някои хора да се замислят и да помогнат за мача с Полша. Младежкият ни отбор никога не е бил толкова близо до класиране“. Е, специалистът ще трябва да се задоволи единствено с плеймейкъра на Лудогорец Доминик Янков.

На 17 ноември ни предстои и последният двубой в групата – домакинство на един от двата аутсайдера – Естония, който е предпоследен в класирането с 4 точки, с колкото е и Латвия.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ