Локо Пловдив излиза, за да вземе своето срещу Искра в Подгорица, провала е немислим

7 Dni Sport27.08.2020
лудогорец - локомотив пловдив

Носителят на Купата на България Локомотив (Пловдив) ще гостува на черногорския Искра в първия си мач от тазгодишното издание на Лига Европа. Срещата е от 21:00 часа на стадиона в Подгорица.

Пловдивчани за втора поредна година ще играят в евротурнирите. Миналия сезон те се представиха достойно, отстранявайки Спартак (Търнава), след което отпаднаха в третия предварителен кръг от френския Страсбург след много добра игра.

Тимът от Даниловград е абсолютен дебютант в Европа и затова Локомотив изглежда като абсолютен фаворит. Искра трябваше да мине през предварителните пресявки, за да стигне до първия предварителен кръг. Там той отстрани трудно след дузпи скромния андорски Санта Колома.

Големият проблем пред Бруно Акрапович е, че не може да използва контузилия се в петък Давид Малембана. Така треньорът ще разполага с група от едва 17 души. Очаква се той да заложи на Луков на вратата и в защита триото Алмейда, Масоеро и Петрович. Витанов и Умарбаев ще бъдат опорните халфове, а Карагерен и Цветанов ще са в ролята на халф-бекове. Салинас ще действа като плеймейкър зад двойката нападатели Илиев и Аралица.

Домакините нямат особени проблеми и вероятно ще излязат с Блажич на вратата и Малешевич, Кумбурович, Дринчич и Йованович в отбрана. Аджович, Като и Шахман ще са тримата в средата на терена, а Боричич, Вукович и Ямамото ще започнат в предни позиции.

Вероятни състави:

Искра: Блажич, Малешевич, Кумбурович, Дринчич, Йованович, Аджович, Като, Шахман, Боричич, Вукович, Ямамото

Локомотив (Пловдив): Луков, Алмейда, Масоеро, Петрович, Карагерен, Цветанов, Умарбаев, Витанов, Салинас, Илиев, Аралица

Стадион: Градски, Подгорица. Съдия: Герго Богар (Унгария). Начало: 21:00 часа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ