Тежко гостуване за Славия в Албания на старта на квалификациите в Лига Европа

7 Dni Sport27.08.2020
славия

Тази вечер в 21:00 часа класиралият се на трето място в Първа лига Славия ще игра мач от първия кръг на Лига Европа.

„Белите“ започват с много трудно гостуване на албанския Кукеси. УЕФА взе решение всички сблъсъци от предварителните кръгове на евротурнирите този сезон да се решават в един мач, така че възпитаниците на Златомир Загорчич ще трябва да постигнат победа, ако искат да продължат напред.

Славия има леко предимство преди сблъсъка довечера. „Белите“ имат по-богат опит в Европа в сравнение със своя съперник. В същото време Кукеси ще разчита на домакинското си предимство, макар и пред празни трибуни.

Притеснително е, че „белите“ не започнаха сезона добре. Играчите на Загорчич все още нямат победа в Първа лига, където записаха едно реми и две загуби.

В същото време Кукеси все още няма официален мач през новия сезон. Това ще бъде първи такъв за момчетата на Шкендер Гега.

Загорчич има доста проблеми с окомплектоването на състава си. Той не може да използва контузените Тасевски, Кирилов и Филипов. Стоев вече тренира, след като се възстанови от контузията си, но и той не е в нужната игрова форма и шансът да се появи на терена е малък.

Така съставът на „белите“ вероятно ще включва Стергиакис под рамката и пред него Христов, Виячки, Гамаков и Попадийн. Карабельов и Бенгюзов ще са дефанзивните полузащитници, а Филип Кръстев ще действа като плеймейкър. Калоян Кръстев и Димитров ще бъдат на крилата, а атаката ще води Рангелов.

За домакините пък ще започнат Джика на вратата и Лулай, Хорич, Обанор и Муста в отбрана. Телуши и Мусоли ще са опорните халфове, а Рока ще действа като плеймейкър. Гавазай и Лимай ще започнат по крилата, а в атака ще се разчита на Езе.

Вероятни състави:

Кукеси: Джика, Лулай, Хорич, Обанор, Муста, Телуши, Мусоли, Лимай, Рока, Гавазай, Езе

Славия: Стергиакис, Христов, Виячки, Гамаков, Попадийн, Карабельов, Бенгюзов, Димитров, Ф. Кръстев, К. Кръстев, Рангелов

Стадион: „Еър Албания“, Тирана. Съдия: Арда Кардешлър (Турция). Начало: 21:00 часа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ