ЦСКА излиза, за да накаже Сиренс, мисия „групите на Лига Европа“ започва

7 Dni Sport27.08.2020
цска - ботев

ЦСКА започва участието си в Лига Европа тази вечер с домакинство на малтийския Сиренс.

„Червените“ изтеглиха най-добър жребий от българските отбори в турнира. Те имат домакинско предимство, а освен това и съперникът им е изключително скромен и без някакви особени амбиции в турнира.

Момчетата на Стамен Белчев започнаха сезона в Първа лига с равенство с новака ФК ЦСКА 1948. След това „червените“ взеха две победи над Ботев (Пловдив) и Ботев (Враца) с по 2:1. Очакванията са те да не срещнат особени затруднения довечера, макар че през този сезон сблъсъците от предварителните кръгове се решават в един мач, така че всяка грешка може да бъде фатална.

Сиренс за първи път ще играе в Европа и днешния сблъсък с „червените“ е историческо събитие за клуба. Всъщност „сирените“ достигнаха до евроучастие в първия си сезон в елита, завършвайки на четвърто място в местната Премиър лига, която бе прекратена на 18 май заради пандемията. Отборът не е играл официален мач оттогава, което е още едно предимство за българския тим.

Стамен Белчев не може да използва в днешния мач наказания Иван Турицов и контузения Жеферсон. Очаква се той да заложи на Евтимов на вратата. Пред него в защита ще са Гълъбов, Антов, Матей и Мазику. Тиаго и Юга ще действат в средата на терена, а Белтраме ще бъде в ролята на плеймейкър. Енрике и Кери ще са на двете крила, а в атака ще се разчита на Соу.

Гостите се очаква да противопоставят Касар под рамката и в защита Ромеу, Борг, Рафаел и Тиагиньо. Греч и Де Оливейра ще бъдат опорни халфове, а Ромариньо и Доморо ще започнат на двете крила. Тункара ще води атаката, а зад гърба му ще го подкрепя ветерана Мифсуд.

Вероятни състави:

ЦСКА: Евтимов, Гълъбов, Антов, Матей, Мазику, Тиаго, Юга, Кери, Белтраме, Енрике, Соу

СИРЕНС: Касар, Ромеу, Борг, Рафаел, Тиагиньо, Греч, Де Оливейра, Ромариньо, Мифсуд, Доморо, Тункара

Стадион: „Българска армия“, София. Съдия: Томаш Мусиал (Полша). Начало: 20:00 часа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ