Бодуров захапа болезено ЦСКА, причината Занев: Защо взимат играчи, които не са играли година

7 Dni Sport26.08.2020
петър занев, николай бодуров

Из интервю на Николай Бодуров за „Меридиан Мач“:

– Не можем да не те питаме и за случващото се в ЦСКА. Петър Занев, който беше капитан до миналия сезон, сега пълни дупки…

– За мен Занев е един от най-силните футболисти в ЦСКА. Жалко е, че не получава шанс. Трябва да играят българи. Виждаме колко много се разви Антов. А защо той не е национал? Защото се твърди, че мачовете на младежите с Русия и Сърбия са по-важни от тези за Лигата на нациите… Ако е така, няма лошо. След като младежите имат шанс да се класират на европейско, нека най-добрите млади момчета да играят за тях.

– Как виждаш новата селекция на ЦСКА?

– Казах ви вече – трябва да играят повече българи. ЦСКА има една от най-добрите школи. Но се взимат чужденци – единият не е играл една година, вторият – 7 месеца. Молим се на Господ да стане нещо от тях и след това да ги продадем. Просто очакванията в ЦСКА са големи, искат се резултати на момента и заради това играят чужденци.

– Защо все по-малко родни отбори с амбиции залагат на чуждото?

– Времената са различни. Ние сме момчета от улицата. Освен да играем футбол, друго нямаше какво да правим. Сега ги вижте – телефони, таблети, инстаграми, социални мрежи… Като им викнеш на тренировка и се разсърдят. А за да пробиеш във футбола, трябва характер.

– Кой ще е шампион според теб?

– Аз искам да е ЦСКА. Тези фенове заслужават титла. 4 години втори места… Никой не помни вторите. Бяхме близо със Стамен, бяхме близо и когато Али Соу пропусна дузпа срещу Лудогорец. Но все те ставаха шампиони. Просто вижте какви играчи взимат в Разград. С тази финансова мощ, която имат. Те идват от силни първенства – Германия, Бразилия. Много ще е тежко на конкуренцията да ги пребори. То реално само ЦСКА може да го стори и им го пожелавам. Но ще стане много трудно.

Останалата част може да прочетете сега:

Бодуров към Лудогорец: Изтеглихте най-тежкия възможен съперник

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ