ЦСКА – Сиренс ще бъде исторически мач

7 Dni Sport25.08.2020
цска - ботев пловдив, стефано белтраме, валентин антов

Заради пандемията от COVID-19 мачът ЦСКА – Сиренс, както и всички други двубои от квалификационните кръгове от евротурнирите, ще се играе без публика.

Това автоматично прави срещата историческа, тъй като никога преди това в историята си „армейците“ не са излизали на международната сцена пред празни трибуни в България.

За сметка на това, вечният съперник Левски вече три пъти се наложи да играе при закрити врата, но вследствие на санкции от УЕФА, припомня „Тема спорт“.

Първото подобно наказание на „сините“ бе през юни 2017-а в мача с черногорския Сутиеска, когато само сектор „Б“ на „Герена“ бе затворен заради прояви на расизъм срещу Марибор година по-рано.

Три седмици по-късно обаче целият стадион „Георги Аспарухов“ остана празен за двубоя с Хайдук Сплит.

Най-суровата санкция от евроцентралата дойде през 2018 г. – два мача без публика и 40 000 евро глоба след гневните изстъпления на „сините“ фенове на „Герена“ при шокиращото отпадане от Вадуц.

Така миналото лято Левски посрещна словашкия Ружомберок и кипърския АЕК Аарнака при закрити врата, като право да бъдат на трибуните получиха единствено деца от школата на клуба и техните треньори.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ