Епичен срам за ЦСКА! Двама на 72-години аха да го бият на старта на първенството

7 Dni Sport07.08.2020
цска - 1948

ЦСКА започна по особено срамен начин първенството. Вместо да размажат от бой служебния участник в Първа лига ЦЕКА 1948, футболистите на Стамен Белчев едва додрапаха до реми. Те на два пъти бяха поставени на колене от футболисти на обща възраст 73 години – Мартин Камбуров и Даниел Младенов!

Така ЦСКА за втора поредна година започна сезона с 2:2 срещу отбор на Красимир Балъков. Миналия път бе срещу Етър, като и тогава се разписа Младенов.

Първата интересна възможност в срещата бе в 4-ата минута, когато Тиаго демонстрира силата на своя шут от средна дистанция. Младежкият национал Даниел Наумов обаче следеше внимателно ситуацията и сътвори акробатично спасяване.

Постепенно ЦСКА започна да пресира дълбоко опонента си, което видимо затрудняваше селекцията на Красимир Балъков. Домакините трудно съумяваха да се задържат по-дълго в половината на столичния гранд.

И точно тогава в 19-ата минута изригнаха най-опитните в атаката на ЦЕКА 1948. Галин Иванов получи свобода на действие леко вляво. Играчът с №33 подаде за Васил Шопов, който продължи за Мартин Камбуров. Капитанът на новаците се измъкна от персоналния си пазач Матей и отблизо преодоля Густаво Бусато за 1:0!

Веднага в  22-ата митуга Тиаго завъртя кълбото от фаул, но не намери очертанията на вратата.

За да дойде дежурният пропуск на Али Соу! ЦСКА беше близо до възстановяването на паритета в 25-ата минута. Рафаел Енрике демонстрира скоростна техника по фланга, след което центрира перфектно за Али Соу. Гамбиецът обаче разочарова в сюблимния миг, тъй като не намери мрежата от непосредствена близост.

И тогава след кратко затишие домакините удариха втори път. В 32-ата минута Васил Шопов разсече „армейската“ отбрана с пас за Камбуров, опитният таран увлече няколко играчи на ЦСКА и остави пространство за стрелба на Галин Иванов. Ударът му бе блокиран от Турицов, но отбитата топка попадна в краката на Даниел Младенов, който нямаше как да сгреши за 2:0!

За капак проблемите за Стамен Белчев се увеличиха към 40-ата минута, когато централният бранител Юрген Матей се сблъска с Димитър Пиргов и се наложи да бъде заменен принудително. Щабът на ЦСКА обаче не пусна в игра Пламен Гълъбов, ами централният нападател Ахмед Ахмедов с оглед сериозното изоставане в резултата.

Еекшънът до края на полувремето обаче не беше приключил. ЦСКА намери точния миг да се върне в мача, след като намали изоставането си дълбоко в добавеното време на първата част. Тиаго центрира към далечната греда, където Ахмед Ахмедов успя да свали за Вальо Антов. Младокът се оказа на точната позиция и от няколко метра преодоля Наумов.

Второто полувреме започна по възможно най-добрия начин за гостите. ЦСКА стигна до ремито след попадение на основния си реализатор Али Соу. Голям принос за случилото се обаче отново изигра Ахмед Ахмедов. Той внесе напрежение и падайки съумя да продължи за Соу. Гамбиецът пребори с тяло Димо Атанасов и матира Наумов с плътен шут в десния ъгъл.

Вместо попадение на Соу да изостри играта, то я вкара в работен порядък. Чак в 60-ата минута символичните гости имаха претенции към главния съдия Станислав Тодоров. Енрике центрира и топката срещна ръката на Александров. Опитният арбитър обаче остана безмълвен и даде знак играта да продължи.

В 70ата минута централният защитник на домакините Венци Василев действа решително в отбрана, след като протегна крак в заветния миг преди чудесно центриране на Мазику да достигне до дебнещия Али Соу.

Точно гамбиецът можеше малко по-къснода се превърне в тотален герой за „армейците“, но сътвори голям пропуск в 75-ата минута. Брадли Мазику се възползва от грешен пас в центъра на Шопов и моментално продължи за изплъзналия се зад отбраната на домакините Соу. Али обаче не запази хладнокръвие срещу Наумов и намери външната част на неговата мрежа.

Веднага след това Валентин Антов можеше да се разпише. Този път това се случи в 76-ата минута, когато се намърда между двама бранители и отправи изстрел с глава, попаднал точно в обсега на Наумов.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ