Сделка спасява ново попълнение на Левски да не загине със самолета на Чапекоензе

7 Dni Sport20.07.2020
уесли ната

Собственикът на “Левски” Наско Сираков е напът да вземе звездата от тима на съотборника си от златното поколение на българския национален отбор Любослав Пенев – “сините” шефове са постигнали принципна договорка с боса на “Царско село” Стойне Манолов за привличането на 25-годишния плеймейкър Уесли Ната.

Предстоят преговори за личните условия на бразилеца. По неофициална информация интерес към него има и от чужбина, а се заговори и за желание на ЦСКА да го измъкне под носа на съперниците си от “Герена“.

“Царско село” е първият европейски отбор, в който играе Ната, припомня „24 часа“. Той е юноша на “Чапекоензе” – бразилския клуб, сполетян от жестока трагедия през 2016 г., когато в самолетна катастрофа загиват 71 души, сред които почти целият отбор на “Чапе”. Сред починалите в катастрофата е и бившият футболист на ЦСКА Фелипе Машадо.

Два месеца преди фаталния инцидент Уесли Ната е преотстъпен от “Чапекоензе” в “Бая”. След трагедията се завръща в родния клуб. След това е пращан под наем в други три бразилски отбора, преди да напусне за първи път родината си и да пристигне в “Царско села” през 2019 г., точно преди дебюта на тима в българската Първа лига.

През изминалата кампания играе 28 мача и вкарва 3 гола.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ