Заповядаха в Лудогорец да посегнат на Стоичков! Точно ЦСКА може да спре шампионите

7 Dni Sport27.06.2020
лудогорец - ботев

Тази вечер от 21:00 часа Лудогорец приема Локомотив Пловдив в двубой от 28-ия кръг на Първа лига.

Още преди седмица разградчани си осигуриха титлата – след победата с 2:1 над Берое. Въпреки това за възпитаниците на Павел Върба няма да има почивка и разходки до края на шампионата. Причината е, че имат поставена цел от ръководството – да преследват още два рекорда на ЦСКА.

Разградчани вече изравниха върховото постижение от 9 поредни титли на армейците. Допреди време се считаше, че то никога няма да бъде доближено, но Лудогорец опроверга всички.

Сега пред орлите има друга задача – достигането на 36 поредни мача без загуба в първенството. Това постижение също е на ЦСКА, този на гениалния Христо Стоичков. Бе поставено 6 периода 1988 – 1989 година. Тогава червените имат 25 победи и 11 равенства в шампионата. В момента Лудогорец е на кота 32. Серията започна през миналата кампания. След загубата с 1:2 от Черно море на „Тича“ на 26 април 2019 година, орлите постигнаха три поредни ремита и 2 победи. През настоящото първенство разградчани все още са непобедени – имат 19 успеха и 8 равенства. За да успеят да изравнят постижението на ЦСКА, те не бива да губят в оставащите 4 срещи до края на кампанията. След Локо Пд, те ще гостуват то„но на ЦСКА. После идва домакинство на Левски и на финала е визитата на Славия.

За отбелязване е, че разградчани няма как да натрупат повече победи от армейците, дори да достигнат до заветната бройка от 36 мача без поражение. Те само могат да ги изравнят – 25. Това ще се случи, ако спечелят и 4-те си срещи до края.

За 22 юли е насрочен сблъсъкът за Суперкупата на България. В него Лудогорец ще срещне носителя на Купата на България – някой измежду ЦСКА и Локо Пд. До момента разградчани имат 4 трофея. С толкова са и армейците, а задачата на хората на Павел Върба е да ги задминат. Никой не е печелил повече Суперкупата от тези два тима – Левски има три такива отличия във витрината си.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ