Директор на ЦСКА изригна: Това е пародия! Готвим клуба за…

7 Dni Sport20.05.2020
ЦСКА - Ботев Пловдив, Али Соу, Евандро

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета коментиира ефекта на коронавируса върху футбола у нас и по света. Той даде интервю за италианското радио TMW.

„Играчите ще имат около седмица почивка между двата сезона. Най-големият проблем е, че контузиите дебнат зад ъгъла. В Бундеслигата имаше около петнайсет мускулни травми след първите мачове. Индивидуалните тренировки просто не могат да се сравняват с отборните“, каза Джарета.

„Всеки ще се нуждае от въображение в лятната селекция. Потенциално ще трябва да сме готови и за работа с по-малък бюджет. Тук в България паузата през лятото е съвсем малка, дългата такава е през зимата. Смятам, че решението как да се доиграе сезонът не беше лошо“, допълни италианецът, чийто договор с ЦСКА изтича през лятото.

„Ако аз бях футболист, бих бил притеснен в тази ситуация. Щяха да ми минават разни мисли през главата и нямаше да съм много концентриран на терена. Не е приятно да се играе в такава обстановка, още повече без фенове. Обаче парите от тв-правата са ни необходими, а и трябва да мислим за хората, които гравитират около футболната система и тя им осигурява прехраната. Рискът от заразяване винаги е налице“, допълни Джарета.

„В момента мачовете са като пародия – все едно че са приятелски. Няма публика, няма интензитет. Това не е футбол“, каза още Джарета.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ