Обрат с биячите на Слави Ангелов! Млатили са го други от Сектор Б, Любо Делев стрелял по…

7 Dni Sport23.04.2020
иван гешев

Няколко знакови лица от футболната агитка на “Левски” бяха задържани в четвъртък сутринта заради побои, включително и този над главния редактор на “168 часа” Слави Ангелов.

Двама от тях са ММА бойците Любомир Делев и Даниел Илиев. Издирваше се и техният колега от ринга Павел Георгиев-Павката. Те обаче не са извършители на престъплението, нито поръчители. Някои от тях бяха разпитвани като свидетели.

Биячите, които потрошиха Слави, са боксьорът Бисер Митрев и двама негови приятели. Те имат връзка с ММА бойците, които са сред тарторите на “синята” агитка.

Има категорични

доказателства

срещу преките

извършители на

побоя над Слави

Ангелов,

научи “24 часа”. Има записи от камери, свидетелски показания и данни от мобилните оператори, които твърдо ги уличават за жестокото престъпление. Те са били заподозрени отдавна, но са арестувани сега, защото са събрани достатъчно доказателства. Очаква се да получат обвинения.

Повечето от останалите задържани при акцията на спецпрокуратурата са от фракцията “София Запад”, която е най-голямата фенска организация на “синия” клуб, включително и тримата нападатели над главния редактор на “168 часа”.

Къщата на ул. “Черковна”, в която бяха арестувани биячите, е много близо до дома на Слави Ангелов.

Операцията на Специализираната прокуратура и столичната дирекция на полицията се проведе на няколко места в София. На ул. “Черковна” № 20 бяха арестувани двама души. Единият от тях е 32-годишният Бисер Митрев. Мястото е съвсем близо до дома на Слави Ангелов, пред който той беше зверски пребит на 17 март т.г.

Тогава журналистът, който е главен редактор и на списание “Космос”, се прибира след работа вкъщи. Паркира колата си на бул. “Дондуков” и тръгва към входа. Първо към него се затичал мъж с маска.

При разминаването започва да го удря в главата с всичка сила. Слави Ангелов пада на земята. Първият бияч се оттегля в посока къщата на ул. “Черковна”, където бяха арестувани заподозрени за побоя. Веднага след това Слави е нападнат от други двама маскирани биячи. Единият го бие с юмруци по главата, а друг с чук по краката. След това и те се оттеглят от местопрестъплението, а Слави е спасен от случайна двойка и от негов съсед, които се обаждат на 112. Работата на Ангелов и публикациите му в “168 часа” и “24 часа” са основната версия за зверския побой още от началото на разследването.

“Това, което се

случи със Слави

Ангелов, е

атентат срещу

държавата”,

каза Иван Гешев в четвъртък от мястото, където бяха задържани част от заподозрените. Акцията на спецпрокуратурата е срещу банда за силови действия и поръчкови побои, каза още Гешев. По време на претърсвания на няколко адреса в София са намерени дрога, пари и оръжия. Има данни, че задържаните са се занимавали и с лихварство.

Разследването на прокуратурата и МВР продължава към поръчителите на зверския побой над журналиста.

Главният прокурор Иван Гешев, главният секретар на МВР Ивайло Иванов и директорът на столичната полиция Георги Хаджиев дойдоха на мястото, където бяха задържани двама от биячите. СНИМКИ: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Любомир Делев по прякор Звяра е един от тарторите на агитката на “Левски”. Роден е в Златоград. Преди 2 години нашумя с това, че предизвика един от лидерите на агитката на ЦСКА Иван Велчев-Кюстендилеца на бой без ръкавици. Срещата се проведе, а победител беше Кюстендилеца. Любомир

Делев е един от

участниците в

срамния скандал

на мача

България-Англия, когато група футболни фенове обиждаха играчи на противниковия отбор.

Скандиранията и обидите им достигнаха до медиите на Острова. Заради това той беше един от задържаните и осъдените на пробация по бързата процедура.

Павел Георгиев-Павката също е дългогодишен състезател по бойни спортове и един от най-близките приятели на Делев. В тяхната компания е и Даниел Илиев, който също е от “София Запад”. Освен това се изявява и като състезател по кикбокс и ММА.

Най-любопитното

за него е,

че има

връзка с

младата

поппевица

Гери Никол

На 28 март, само 9 дни след побоя над Слави Ангелов, в столичния кв. “Орландовци” се разиграва екшън с яки момчета от две коли. 4-ма от едната засичат друга пред голям хипермаркет и нападат двама от другата.

Твърди се, че нападателите са Делев, Георгиев, Илиев и още един мъж. Нападнатите са Паро Боксьора и Александър Пацов, който също е състезател в този спорт.

Той е лежал в затвора

за убийство и

е

подсъдим по

голямото дело

за Бандата на

чуковете,

разбита през 2009 г.

След юмручната схватка Паро Боксьора и Александър Пацов са тръгнали с автомобила си след нападателите и един от тях е стрелял. Част от куршумите обаче попадат по дограмата на къща в квартала, а един от тях дори проникнал вътре, където има човек. След екшъна двете коли изчезват от местопрестъплението и никой от тях не подава жалба в полицията. Интересното е, че и двете групи се познават от много години. В техните среди се твърди, че

скандалът е за

пари от

лихварство и

наркотици

Точно това е един от поводите за задържането на ММА бойците, научи “24 часа”. Освен това

те се познават и

с Бисер Митрев,

и с другите 2-ма

арестувани

заради побоя над Слави Ангелов.

Главният редактор на “168 часа” все още се възстановява вкъщи. Той също е разпитван от полицията.

Проблемите на хора от агитката на “Левски” с МВР и правосъдието не са от вчера. В затвора заради наркотици вече лежаха и изтърпяха наказанията си няколко от лидерите на фракциите като Любомир Костадинов-Младежа, който е близък със сега задържаните. До 2009 г. бяха обединени в една група. Тогава с тях е работил и Радмил Ранов-Радо Ланеца. По-късно се отделил от останалите и създал своя групировка заедно с приятеля си Веселин Христов-Паяка. През август 2019 г. спецпрокуратурата и ГДБОП арестуваха много от членовете на бандата на Ланеца, но той успя да избяга. Делото срещу него наскоро беше внесено в съда. Броят на подсъдимите е впечатляващ – 42-ма души.

24 ЧАСА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ