Той е №1 в ЦСКА! Роден е в Бризбейн и само чака знак от Милош Крушчич

7 Dni Sport13.04.2020
36

Футболистът с номер едно на гърба си в състава на ЦСКА може да донесе сериозен приход на клуба в близко бъдеще.

Илия Стоянов Шаламанов-Тренков носи фланелката, с която през годините са се подвизавали на футболните терени някои от неговите идоли.

Вратарят, който тази година ще навърши своето пълнолетие, има да извърши дълъг път, докато заслужи това да сподели историята с някои от най-запомнящите се имена на този пост в клуба.

Той вече направи първата крачка, записвайки мачове за първия отбор. Записа няколко впечатляващи намеси от срещата на „червените“ с Локомотив (Горна Оряховица) насам.

Снимка 474393

Имаше възможността да пази „червената“ врата и срещу чуждестранни клубове, като игра в мачовете с Арис (в Солун), с Каспий (в Сиде), както и в злополучния сблъсък на столичани с Нюрнберг в Марбея.

Юноша е на Беласица (Петрич) от 2010 до 2015, когато преминава в школата на ЦСКА.

През лятото на 2019 започва тренировки с първия състав на тима. Роден е в… Бризбейн, но от ранна детска възраст заживява в България.

По неофициална информация, в момента вече струва 6-цифрена сума, като е оценяван на над 100 000 лева.

Ако получи достатъчно шансове за изява обаче, скоро той може да е повишил значително цената си, подобно на своите по-опитни колеги под рамката на „червената“ врата.

ТОПСПОРТ


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ