В. Симеонов: Божков не издържа Левски, ако клубът умре, това ще е заради спортните му резултати

7 Dni Sport22.01.2020
валери симеонов

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов изуми днес в Парламента с твърдения по адрес на Левски и собственика на клуба Васил Божков.

В коментар на информацията, че феновете на футболния Левски са притеснени и ядосани от това, че законопроектът би могъл да доведе до фалита на клуба, Симеонов посочи, че всяко от тези твърдения подлежи на проверка.

„Първо, не е ясно какъв е размерът на спонсорството по отношение на Левски. Определено аз на думите на основния спонсор не мога да вярвам, тъй като вече има доста разминавания в цифрите. За мен трябва да се постави под съмнение всяко изявление по въпроса за спонсорирането на Левски – дали е толкова значимо и дали то определя съществуването на отбора. Във всички случаи обаче мисля, че държавата няма да допусне ликвидирането на един отбор по финансови причини. Ако те сами си го направят с техните резултати, това си е техен проблем, като във всеки спортен клуб“, каза Симеонов.

Лидерът на НФСБ коментира и думите на бизнесмена и собственик на Левски Васил Божков, че държавата му пречи и с този закон вероятно се цели удряне по бизнеса му. По думите на Божков инструментът за това е Симеонов. Аз не мога да бъда ничий инструмент. Мога ли да бъда инструмент на някого, както ме познавате – на Бойко Борисов или на някой друг? Смятате ли, че може да ми бъде отправен такъв упрек?

По повод евентуална среща между премиера Борисов и феновете на Левски Симеонов заяви: „Никой не търси среща с мен. Мисля, че законопроектът е ясен, категоричен, разбираем. Това обяснява защо никой не търси среща с вносителя, в случая с мен, а с кого ще се среща премиерът Борисов си е негово право и негов ангажимент“.

 

Васил Божков проговори в ексклузивно интервю! Всичко за Левски, Бойко и заплахите с убийство

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ