Франция стартира защитата на титлата си срещу Австралия

7 Dni Sport22.11.2022
Франция - Австралия,

Световният шампион Франция започва защитата на титлата си с двубой срещу Австралия на „Ал Джануб“. Срещата е тази вечер от 21:00 часа и е втората от група „D“, в която са още отборите на Дания и Тунис, които излизат един срещу друг в ранния мач за деня.

След като спечели Мондиала в Русия и Лигата на нациите през сезон 2020/21, отборът на Франция разочарова с резултатите си. „Петлите“ отпаднаха на 1/8-финалите на Евро 2020, а през този сезон в Лигата на нациите бяха близо до това да отпаднат от дивизия „А“. Французите все пак спечелиха един от шестте си мача – този срещу Австрия, и така завършиха на трето място в групата си.

Дидие Дешан не може да разчита на цял куп звезди, които пропускат шампионата заради контузии, като последният удар в това отношение бе травмата на носителя на „Златната топка“ Карим Бензема. Селекционерът обаче реши да не вика друг играч на мястото на голмайстора на Реал Мадрид. Пол Погба, Н’Голо Канте, Майк Менян, Преснел Кимпембе и Кристофър Нкунку също отпаднаха заради травми. Добрата новина е, че Рафаел Варан е възстановен от своята.

Австралия ще играе на финали на световно първенство за четвърти пореден път, като на предишните три Мондиала „кенгурата“ неизменно отпадаха още в груповата фаза. Сега голямата цел е този път това стъпало да бъде прескочено. Досега Австралия само веднъж достигна до 1/8-финалите на световно първенство и това се случи на шампионата в Германия през 2006 година. Тимът на Греъм Арнолд влиза в сблъсъка с Франция след серия от пет поредни победи.

Австралия и Франция играха един срещу друг и в груповата фаза преди четири години. Тогава бъдещият световен шампион спечели трудно – с 2:1, след автогол на Азис Бехич в 81-вата минута.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ