Георги Петков ще спира с футбола напролет

7 Dni Sport22.11.2022
Георги Петков България Словения Лига на Нацийте 4

Вратарят на Славия Георги Петков играе последния си сезон. Очаква се напролет, когато ще навърши 47 години, стражът да сложи край на дългата си и богата кариера. Тази есен той все по-често е на пейката като резерва. За последно Петков пази в края на февруари, когато пострада при сблъсък с Жорди Кайседо от ЦСКА – София.

Очакваше се миналата събота ветеранът да е под рамката в двубоя Купата на България срещу Спортист (Своге) при отстъствието на национала Светослав Вуцов. От треньорския щаб на „белите“ обаче прецениха, че теренът изключително тежък и е по-добре да заложат на Николай Кръстев.

На 14 март 2023 година бившият национал ще завърши 47 години. Очаква се напролет той да запише някоя минута за Славия и след като е навършил въпросната възраст, за да подобри поредните рекорди.

Колебание дали ще продължи да играе и през следващия сезон има още един от ветераните на столичани – Дарко Тасевски. На 20 май 2023 година той ще стане на 39 години.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ