Левандовски и дружина полска стартират похода си срещу Мексико

7 Dni Sport22.11.2022
Полша - Чили,

Мексико излиза срещу Полша в мач от група С на Световното първенство в Катар. Срещата от 18 часа на стадион „Ахмад бин Али“. Срещата може да се окаже директен спор за второто място в групата, в която още са Аржентина и Саудитска Арабия.

Повечето погледи ще бъдат насочени към Роберт Левандовски. Капитанът на поляците и рекордьор по голове за националния отбор ще търси първо попадение на световно първенство. 34-годишният нападател на Барселона ще бъде амбициран да класира тима поне за осминафиналите, тъй като най-вероятно това ще е последното му участие на Мондиал.

Мексико има уникален рекорд на световни първенства. На последните седем турнира тимът винаги се класира и преминава груповата фаза, но всеки път отпада на осминафиналите. Тимът на Херардо Мартино демонстрира колебания в последните си мачове, като редува победа със загуба в контролите през есента. Очаква се наставникът да остави Раул Хименес на пейката, тъй като нападателят все още не е оптимална кондиция след контузия.

След назначението на Чеслав Михневич нещата в тима на Полша се стабилизираха и отборът победи Швеция в плейофите, за да си осигури място на Мондиала. При последните си три участия на световно поляците отпадат в групите, като и трите пъти записват по една победа и две загуби.

Очаква се Мексико да владее повече топката, а съперникът им да разчита повече на контраатаки. Мексиканците ще се концентрират върху опазването на Левандовски, но Полша има и други оръжия, като Пьотър Жиелински, който играе страхотно за Наполи от началото на сезона.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ