Пред погледа на „синият“ директор, който му поиска оставката, шефът на съдиите разкова Левски! Показа спестена дузпа за ЦСКА в дербито и отсече: Оставка от мен – никога!

йордан сталев

Председателят на съдийската комисия Йордан Сталев даде официална пресконференция, на която анализира и коментира представянето на реферите от началото на сезона в Първа лига. На брифинга сред журналистите бе седнал и изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов, който излезе с остър коментар в социалните мрежи след мача срещу Черно море за Купата.

„Предстои анализ  на съдийството в последните кръгове. Поведението на съдиите в основни ситуации в наказателното поле – дузпи, които те евентуално отсъждат дали ги има, или не. Нямаме съдии за вратите от началото на сезона. СК е доволна по компонента предпазване здравето на футболистите. Червеният картон на Цветкович не е показан заради техническа причина – заряд на мача и така нататък. Но този картон е факт. За дузпите отсъдени за игра с ръка в наказателното поле съдиите имат проблем и в тази насока СК ще продължава да работи, за да бъдат по-решителни реферите в тези ситуации и да намалеят грешките. Преди аз да стана председател имаше проблем със свиренето на несъществуващи дузпи и към момента през сезона има 1-2 такива наказателни удара, пример дузпата за Дунав срещу Локо Пд, която я няма. СК като цяло е доволна от представянето на съдиите от началото на сезона. След изиграните до момента 91 мача не бяха обявени наказания на съдии, но това не означава, че такива е нямало. СК е наложила 12 наказания на съдии от Първа лига на база на оценките, които те получават. В момента има шестима наказани да не свирят в Първа лига. СК няма нужда от жалби от клубове, за да наложи наказание.За 13 кръга имаме само 2 официални жалби, а наказанията са 12.

БФС и УЕФА са изразходвали 143 000 евро за 2017 г. и 163 000 евро. за 2017 г. за обучение на българските съдии. Борислав Михайлов прави повече от необходимото за развитието на реферите. През този сезон 34 мача в турнирите на УЕФА са свирени от българските съдии Георги Кабаков, Никола Попов, Станислав Тодоров и Ивайло Стоянов, като 29 от тях са на ниво мъжки футбол“, каза Сталев, след което бяха показани ситуацията с дузпата за Левски срещу Черно море и тази за ЦСКА срещу „сините“ в последното издание на дербито между двата отбора.

„Наказателен удар за Левски има, Стоянов трябваше да отсъди дузпа и това е причината него да го няма в нарядите за този кръг. Станислав Ставров липса от нарядите, защото не отсъди дузпа за Арда срещу Царско село. Играта с ръка на Иван Горанов срещу ЦСКА – дузпа! Отново Ивайло Стоянов е главен съдия и отново той беше наказан“, каза Сталев, който отговори категорично на въпрос дали би си подал оставката: „Аз съм председател на съдийската комисия и, докато Борислав Михайлов не реши друго, това ще е така!“

Аз като председател на СК мисля, че Левски трябва да търсят вината за отпадането в себе си, защото до 92-та минута водеха с 2:1 и след това не успяха да си вкарат дузпите. Съжалявам, че го казвам… Не, не съжалявам, защото това е истината. Защо Левски не говорят за ситуациите, които са облагодетелствани!? Не приемам никакви ултиматуми от клубовете кой да им свири и кой – не. Аз съм независим, СК също и това е част от структурата на БФС. Точно тази моя независимост явно пречи на клубовете, защото не могат да ми оказват натиск. Не говоря само за Левски, а за всеки клуб в България – докато аз съм председател, да забравят, че могат да си избират съдии!“, емоционално каза Сталев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ