Красимир Иванов изригна: Скандализиран съм от Сталев! Искам преиграване на мача с Черно море!

красимир иванов

Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов направи емоционално изявление след края на пресконференцията на шефа на съдиите Йордан Сталев.

„Чух 3 неща. Първо, че има дузпа за Левски. Второ, че оставка няма, от което съм разочарован. Третото е, че всичко е точно със съдиите. Аз съм скандализиран от тази пресконференция.

Трябва да търсим по-добро решение. Явно има някакво тотално разминаване между СК и футболните клубове. Ние организираме мачове, поддържаме стадиони и плащаме съдийски такси. В замяна искаме добро съдийство. Искаме хората да гледат мача, а не да треперят какво ще се случи, благодарение на реферите и после във фейсбук да ги коментират. Искаме съдийството да работи еднакво за всички, като тока.

Открито казахме какво стана преди мача срещу Черно море – присъствие на собственици, охранители. Теренът беше наводнен 15 минути преди мача и заради това ние загубихме футболист до края на сезона. На техническата пресконференция не е предупредено за това действие и в резултат нашите играчи не са подготвени. Искам мачът с Черно море да се преиграе! Ако имам възможност официално да го поискам, още тази вечер ще го направя! Съдийската комисия излиза и казва „100% дузпа“ с лекота, това не е ли притеснително?! Телефонът ми изгоря от обаждания от фенове, които се чувстват ощетени и питат какво ще правим.

И хората в клуба питат дали сега няма да последват нови блъскания с коли, но пък който го е страх от мечки да не ходи в гората. Не сме единствените, които са излезли с позиция. Очаквам нещо такова да се случи, но дано да не стане. Искаме футболът да се развива в правилната посока.

Въпреки цялата помощ за съдиите, те явно имат нужда от още такава. Ако трябва ще им помогнем да си наемат още консултанти.

Вчера казахме доста остри неща, върху които се надяваме БФС да помисли сериозно. Ние искаме честно съдийство и нищо друго! Борислав Михайлов има лостовете да повлияе положително, но понякога може би има нужда помощ отвън. Смятам, че позицията ни трябва да бъде адмирирана, а не наказвана. Ние сме избрали да казваме открито проблемите и да търсим решение. БФС продава правата за тв-излъчване за 6 милиона лева, толкова струва футболът ни!

Много се надявам титлата да се реши на терена, първенството е много интригуващо тази година. Стремим се да създадем усещане, че феновете ще отидат на стадиона с чувството, че не знаят предварително какво ще се случи. Ако ще играем пред 1000 човека, какъв е смисъла от футбола?!“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ