Бойко Борисов обяви: България ще се кандидатира за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 година

7 Dni Sport02.11.2018
бойко борисов

България ще се включи в обща кандидатура за домакинство на световното първенство по футбол през 2030 година. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов.

По думите му другите кандидати ще са Сърбия, Гърция и Румъния. Изказването на премиера дойде след четиристранна среща на високо равнище във Варна.

През 2030 г. Световното по футбол е специално, тъй като тогава се навършват 100 години от първия Мондиал, провел се в Уругвай.

До момента интерес към домакинството са заявили няколко държави, също обединени в общи кандидатури. Като най-силна изглежда тази на Уругвай, Аржентина и Парагвай. Намерение да приемат световното имат също Англия, Ирландия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия, както и Мароко, Испания и Португалия. Към момента България няма нито един стадион, на който може да се проведе мач от Световно първенство.

През септември Борисов повдигна темата за изграждането на нов национален стадион. Той каза, че държавата може да отпусне стотина милиона за едно „кокетно стадиоче“, ако българският отбор продължи с добрите си игри. Скоро след това той продължи, като определи националния стадион „Васил Левски“ за ненужен и призова да се проведе допитване за построяването на ново съоръжение в София.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ