Залогът за Григор във Виена току-що скочи до висините! Димитров ще се бори за мястото си в топ 10 на света

Григор Димитров Гаранти Коза 2017 (53)

Григор Димитров отстъпи с една позиция в световната ранглиста и от днес е под №10. Най-добрият български тенисист бе изместен от първата ракета на САЩ Джон Иснър, тъй като не игра на турнира в Стокхолм и загуби 150 точки от актива си, спечелени с достигането до финала миналата година. В момента Григор има 3335 точки, а рокадата между него и Иснър е единствената промяна в Топ 10.

Димитров се нуждае от силно представяне на турнира в зала във Виена, в който ще стартира срещу Михаил Кукушкин от Казахстан. Първата ни ракета има лек жребий и за втория кръг, в който го чака двубой с друг квалификант – победителят от двубоя Денис Кудла (САЩ) – Андрей Рубльов (Русия). Последният отпадна в пресявките, но влезе в основната схема като „щастлив губещ“.

От другите българи втората ни ракета Димитър Кузманов падна със 7 места до №280 с актив от 177 точки, Александър Лазов бележи отстъпление с 2 позиции до №405 с 97 точки, а Александър Лазаров е №631 (-7 места) с 44 точки.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ