Само в 7DniSport.bg

Борисов: Говорих със собственика на Ман Сити, готови са да вземат 30 българчета в най-добрата академия в света

бойко борисов

Премиерът на България Бойко Борисов е получил много интересно предложение от престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян.

Министър-председателят разкри, че е напълно възможно български футболисти да бъдат изпратени в школата на Манчестър Сити, където да се изградят професионалната си кариера.

„Няколко часа след това престолонаследникът ми се обади по телефона, тъй като си разменихме и личните телефони, за да не губим време и веднага изпрати своя шеф на фондовете. Досега бяхме на среща при него. За да си го представите що за фонд е това – работят много в Китай, Русия и по целия свят, но същият човек е собственик на Манчестър Сити, шампионът на Англия. От него дойде едно предложение, ще го споделя с Красен Кралев, за да говори с футболните хора в България, ако имат интерес.

Знаете базата за подготовка или т.нар. Академия за млади футболисти в Манчестър Сити, тя е най-добрата в света. Може да помогнем на българския футбол и ако има интерес Футболният съюз и се намери достатъчно прозрачен начин да подберат 10-20-30 млади футболисти, млади треньори, мога да уредя на издръжка на Манчестър Сити да отидат и да се готвят определен период от време там“, коментира Борисов, цитиран от „DarikNews“.

Снимка: Булфото


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ