Ошамарваш двама от ЦСКА, биеш ги в дербито и Левски веднага те откупува! Бижуто на Стоянович остава на „Герена“

7 Dni Sport01.10.2018
ЦСКА Левски 2ро Славиша Стоянович

Левски ще откупи правата на естонския халф Богдан Вашчук. 22-годишният футболист вече убеждава ръководството на сините, че инвестицията в него си струва.

Офанзивният полузащитник бе привлечен на „Герена“ след идването на Славиша Стоянович. Треньорът лично настоя трансферът да се осъществи. Той отлично познава качествата му от съвместния им престой в Рига – наставникът бе начело на тима от Латвия през 2017 година. Под ръководството на Славиша Богдан участва в 23 шампионатни мача и вкарва 8 гола. В момента Вашчук играе на „Герена“ като преотстъпен от Рига. Договорът му за наем е до 30 декември тази година. От „Герена“ обаче имат правото да го откупят и ще се възползват от тази опция.

Богдан се включи силно срещу ЦСКА, макар треньорът Славиша Стоянович да го пусна на мястото на Станислав Костов и му се наложи да играе на непривична позиция на върха на атаката. След срещата играчът изрази бурно радостта си от успеха в дербито. Той си пусна снимка от пистата пред сектор Б, а под нея написа: „Само Левски, оле, оле, оле“.

Естонецът вече има един двубой като титуляр за Левски – бе на терена 90 минути в 1/16финала за Купата на България срещу Атлетик Куклен. В него той се отличи с две асистенции – по една към младоците Атанас Кабов и Станислав Иванов.

На „Герена“ трябва да решат ситуацията и с други играчи с изтичащи договори. Контракти с клуба до края на първенството имат Милош Цветкович, Давид Яблонски, Габриел Обертан и Жерсон Кабрал. Желанието на ръководството на Левски е да задържи всички в състава и за следващата кампания.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ