„Най-добре ще е Папазки и Цеката да се обединят! ЦСКА с такива двама мощни бизнесмени – това е най-добрият вариант“

7 Dni Sport01.05.2024
Левски - ФК ЦСКА 1948, Цветомир Найденов

Бившият стопер, селекционер и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев коментира пред Sportal.bg новината, че Гриша Ганчев се оттегля от управлението в Борисовата градина. Майкъла даде и прогноза преди утрешния полуфинал в турнира за Купата на България между отбора на Стамен Белчев и Ботев (Пловдив).

„Сигурен съм, че преди да се оттегли Гриша Ганчев се е погрижил нещата да са подредени по най-добрия начин за ЦСКА. Писнало му е, той е свикнал да печели във всяко начинание. Нормално е – направи Литекс шампион няколко пъти, направил е толкова много шампиони, допринесъл е за много златни медали в другите спортове. А в ЦСКА така и не можа да стане шампион… Лудогорец ще е шампион за тринадесета поредна година, просто му е писнало.

Нека мине обявената пресконференция на изпълнителните директори на ЦСКА, тогава ще знаем повече за новия собственик и въобще за перспективите пред клуба. Най-добре ще бъде Папазки и Найденов да се обединят. ЦСКА с такива двама мощни бизнесмени – това е най-добрият вариант за червена България, би било отлично. Но не вярвам да се случи. Те са конкуренти в бизнеса си, не виждам как би могло да стане. Цесекари са, но бизнесът си е бизнес. И Кирил Домусчиев е цесекар, но човекът направи проекта в Разград и вече толкова години показва на всички как се прави – вижте му състава, вижте му стадиона, базата, школата. Всичко е на топ ниво.

Оптимист съм за стадион „Българска армия“. Ходих три пъти досега, видях как вървят работните дейности, чудесно е. Фирмата, която върши демонтажа, се справя отлично. Даже ми е чудно защо направо не е избрана тя и за завършването на новия стадион – работят перфектно. И, както виждате, няма щети по парка, нищо от онези глупости, които говореха с години разни „специалисти“ не се случва.

Само не знам защо беше прието да се дадат терените пред „Армията“ на парка. Тези терени там са на територията на стадиона, те са си на ЦСКА. Защо да ги даваме на парка?! Къде ще тренират децата? Стадионът губи от своя обем, маха се лекоатлетическата писта и можеше пространството, което ще се отвори от приближаването на трибуните до терена, да се използва за увеличаване на дължината на терените пред сектор „А“ – за юношите. Защо не.

Пак казвам – това са терени на ЦСКА. По същия начин никой не помисли за „Червено знаме“, който беше един отличен спортен комплекс. Сега какво е? Теренът го превърнаха в паркинг, който трябваше да бъде подземен, а отгоре да се изградят два изкуствени терена за юношите. И, естествено, да се поддържа тази база, включително басейна и т.н. А е разруха. Взеха ни и базата на „Септември“. Нищо не остана. На Панчарево не можеш да закараш деца и юноши да тренират, там терените са само за мъжкия отбор, както е по света.

Бербатов е идеален за изпълнителен директор на ЦСКА. Или за главен мениджър. За президент се иска друго. Президент може да бъде собственикът. Този, който дава парите, той трябва да е президент. Той е на върха на пирамидата. Трябва да си топ бизнесмен и да изкарваш 100 милиона на година, за да можеш да си позволиш да вложиш 40 милиона в ЦСКА. И, разбира се, да направиш така, че да има някаква възвръщаемост – не да взимаш приключили футболисти от чужбина, които тук само да си взимат заплатите. Вземи някого за милион, после го продай за три-четири милиона. Или създай някого в школата, развий го и после го продай навън за добри пари.

Мачът с Ботев (Пловдив) ще завърши с два гола разлика в полза на ЦСКА. Това го запишете, че съм го казал – ЦСКА ще се класира на финала за купата. За „купичката“, както ѝ казвам аз. Само за тази „купичка“ ни остана да се борим. Така я наричам, защото едно време този трофей не го брояхме за нещо сериозно. По-големите цесекари знаят за какво говоря“, каза Георги Илиев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ