Локомотив (Пд) не успя да подчини Етър под проливния дъжд на „Лаута“

Локо Пд-Етър 24

Отборите на Локомотив (Пд) и Етър не се победиха в последен двубой от неделната програма на Първа лига. За нулевото реми на „Лаута“ трябва да съжаляват домакините, които въпреки по-активните си действия, така и не успяха да преодолеят съпротивата на своя опонент.

От лагера на „черно-белите“ може би ще имат претенции към главния съдия Волен Чинков, който не отсъди като дузпа едно събаряне на Анте Аралица в полето на Етър след паузата. Малко преди края пък гол на Буна беше отменен поради засада.

Равенството остави Локо на петото място в таблицата, докато „болярите“ на Краси Балъков са на десета позиция.

Макар и затруднени от силния дъжд в Пловдив, футболистите на двата тима предложиха интересно начало на срещата. Първото по-интересно положение се откри пред „смърфовете“, когато Анте Аралица остана сам срещу вратаря на Етър. Хърватинът стреля право в тялото на опитния страж, а миг по-късно видя, че е вдигнат и флагът за засада.

Постепенно „болярите“ на Красимир Балъков изравниха играта, като Венци Василев центрира много опасно в 17-ата минута. На точната позиция обаче бе Стивън Езе, който неутрализира нападателя Флорент Боджадж, пише topsport.bg.

Бирсент Карагарен продължи да тормози отбраната на етърци, като в 21-ата минута направи всичко необходими, за да отправи акуратен диагонален изстрел. На мястото си все пак беше Христо Иванов, който спокойно улови.

Натискът на „железничарите“ продължи и само гредата спаси Етър в 37-ата минута. Бирсент Карагарен завъртя отлично топката от фаул, а в наказателното поле снажният Стивън Езе бе над всички и отправи удар. За жалост на нигерийския национал, всичко завърши с изстрел в напречната греда.

Малко преди паузата от Локо имаха още един шанс да застрашат максимално „болярската“ врата. Макар и с много трудности, Аралица спря високо подаване на гърди, след което отправи шут по земя. Коженото кълбо обаче се забави от мокрия терен и бе лесно стопирано от Христо Иванов.

Втората част започна с претенции на домакините към главния съдия Волен Чинков, който според тях сгреши при решението си да не отсъди дузпа при събаряне на Анте Аралица в полето на Етър.

Гореспоменатият нападател на Локо – продължи да пропуска положения с лека ръка. В 61-ата минута балканецът се бе вклинил между Артюнин и Гълъбов, засичайки от въздуха отлично центриране на Карагарен. И този му удар обаче не намери очертанията на вратата.

Сякаш от нищото, Етър можеше да шокира своя съперник с гол в 80-ата минута. Дани Младенов изпълни много добре пряк свободен удар, но топката прелетя на сантиметри от мрежата на Мартин Луков.

На „Лаута“ си отдъхнаха спокойно 120 секунди по-късно, когато Абделхаким Буна опъна мрежата на съперника. Радостта му обаче бе кратка, тъй като в ситуацията правилно бе отсъдена засада.

До края нови положения нямаше и двата тима завършиха при нулево реми.

В следващия кръг на Локомотив предстои много трудно гостуване на Берое, докато Етър ще търси трите точки срещу Витоша (Бистрица).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ