Ситуацията в Бургас излиза извън контрол! Страшен скандал в общината, разкриха гаври с фенове на „Лазур“, деца били замеряни с бомбички

нефтохимик

Докладната за смяната на ръководството на ПФК „Нефтохимик Бургас 1962” АД, която внесоха група общински съветници от Реформаторския блок, бе широко дискутирана на заседанието на Правната комисия на ОбС Бургас.

Припомняме, че на вчерашното заседание на Спортната комисия Калчо Белов от ГЕРБ призова вносителите да оттеглят предложението за смяна на ръководството на общинския клуб.

По всичко изглежда, че това няма да се случи. Днес един от вносителите Станимир Апостолов бе непреклонен: Някой трябва да понесе отговорност заради това, че общинският клуб се подигра с други бургазлии, настоя Апостолов.

„Умишлено бе разхвърлена вмирисана риба, пропусквателният режим бе под всякаква критика, буферната зона не беше добре направена, имаше куп проблеми. Не може клуб с общинско участие да прави организация на градското дерби по този начин – да противопоставя едни бургазлии на други. Капиталът на този клуб бе придобит с бюджетни средства, а те не са нито сини, нито зелени. Ако са два частни клуба щяхме да го приемем, но това не е така. Обидно е за бургазлии! Трябва човекът, който го е допуснал да поеме отговорност.”, категоричен бе Апостолов.

„Феновете на Нефтохимик бяха безотговорни. Хвърляха бомбички по пистата, докато отдолу бяха децата от тяхната школа. Заради подобни инциденти ни наричат втория Перник. Не трябва да се толерира такава организация и да се поеме отговорност”, допълни Станимир Апостолов. Според него пряко отговорен е изп.директор на Нефтохимик Николай Тодоров.

Лидерът на групата на БСП в Общинския съвет Евгений Мосинов, който е общински представител в Общото събрание на ПФК „Нефтохимик Бургас 1962” АД смята, че символичните гости от ФК „Черноморец 1919” имали вина за забавянето, защото за разлика от домакините, те нито заявили предварително бройка на билетите, нито са ги закупили.Така се получило голямо струпване пред касите. В същото време всеки един от хората в ръководството на Нефтохимик дарил по 100 лева, за да бъдат закупени билети за феновете, които са раздадени предварително, стана ясно от думите на Мосинов.

Общинският съветник от БСП призова да се изслуша и изп.директор на футболния клуб Николай Тодоров и запита дали има подаден сигнал в полицията и Областния съвет на БФС в Бургас. Оказа се, че няма, призна Апостолов.

„Лично моето мнение е, че трябва да спрем с това разделение. Делим се на Меден рудник-Център, на Изгрев-Славейков, типично по бургаШки. Все на нещо се делим, а сега на Черноморец и Нефтохимик. Унищожавамесе взаимно. Спортно-техническите резултати на Нефтохимик са идеални. Имат пет победи от пет мача, ръководството се опитва този клуб да го върне в професионалния футбол, а ние сега ще ги сменяме. Не е редно!”, призова Мосинов, след което последва кратък диалог между него и вносителят Станимир Апостолов.

Публикуваме последвалият диалог:

Мосинов: Не трябва да противопоставяме двата отбора. Ако ще го правим, трябва да обсъдим поведението на един треньор, който се появи на същия този стадион.(визира скандала от миналата събота, б.а.) Не трябва да стигаме до това ниво. Двата отбора трябва да са равнопоставени. Единият получава толкова, колкото другият.

Апостолов: Не става въпрос за получаването, а за отношението. Това е общински отбор, който е с общински капитал. За закупуването му бяха използвани немалко бюджетни средства, а сега ръководството му се подиграва по този примитивен начин със своите съграждани, които също участват във формирането на бюджета на Бургас.

Мосинов: Нефтохимик е получил 45 хил.лева от Община Бургас. Толкова получи и Черноморец, а този клуб има договор за реклама с едно общинско предприятие. Убеден съм, че трябва да сме еднакво добри и към единия, и към другия клуб.

В разговора им се намеси и друг съветник от комисията – Георги Дракалиев, който се поинтересува по друг въпрос.

Дракалиев: Къде беше разхвърляна рибата?
Апостолов: Вмирисан шаран. В торби – навсякъде!
Костантин Луков: Тук ИАРА имат намеса!

Flagman.bg


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ