Нов силен мач на Георги Костадинов при важна победа на АПОЕЛ

Георги Костадинов,

АПОЕЛ (Никозия) си тръгна с победа с 1:0 от гостуването на един от претендентите за титлата и челните места в кипърското първенство – ФК Пафос. Исам Чебаке с първия си гол през сезона донесе трите точки на гостите от Никозия.

Той се разписа с глава в 54-ата минута, засичайки центриране от ъглов удар на Вияфанес. Това е 11-а победа за тима и те имат 35 точки, като се върнаха отново еднолично на върха и чакат дербито с Омония другата седмица с възможно най-доброто настроение. Пафос остава на 4-ото място с 29 точки, колкото има и Арис (Лимасол) след тях.

Българският полузащитник Георги Костадинов отново беше на терена пълни 90 минути и направи поредния си силен мач. Така той затвърди отличната форма, която успява да поддържа през цялата есен на настоящия сезон. Бившият капитан на Арсенал (Тула) имаше и участие при попадението, след като скочи при центрирането от ъгловия удар. Движението му заблуди хърватския национал Ивица Ивушич в наказателното поле, който не се ориентира при удара на Чебаке.

Най-добрата ситуация за гол преди почивката беше за АПОЕЛ в 33-ата минута. Далсио с хубаво центриране намери грузинеца Георгий Квилитая, който стреля, но Голдхар от домакините подложи крак и изби. Последната минута на първата част Маркиньос стреля опасно, но този път Ивушич спаси.

Началото на втората част беше за Пафос, като бившият футболист на Лудогорец Жордан Икоко стреля от дясно, но стражът Вид Белец беше на мястото си и улови. В 54-ата минута АПОЕЛ поведе, а 6 минути по-късно Далсио се размина с второ попадение след чудесен пас на Костадинов от дълбочина. В 71-ата минута АПОЕЛ изпусна нова възможност, а финалният натиск на Пафос не успя да наруши отличната защита на гостите.

Автор: БТА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ