България излиза срещу Франция, 1/8 финал на Европейското по волейбол

7 Dni Sport08.09.2023
376825318_807622688035788_3864654618104631987_n

Волейболистите от националния отбор на България излизат днес срещу олимпийските шампиони от Токио 2020 Франция в 1/8-финал на Европейското първенство за мъже, на което сме съдомакини заедно с Италия, Северна Македония и Израел.

Срещата е от 20,30 часа в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта във Варна.

Очаква се зала да се “пръска по шевовете” и над 5000 зрители мощно да подкрепят националите с “Българииии, юнациии”!

Възпитаниците на Пламен Константинов не се представиха по най-добрия начин в двубоите от Група В във Варна, като допуснаха неочаквани загуби от Испания (1:3) и Хърватия (1:3) и два успеха над Финландия (3:1) и Украйна (3:1).

Очаквано Цветан Соколов и съотборниците му паднаха от европейския вицешампион Словения с 0:3 в последна си среща от груповата фаза, но пък в този двубой Теодор Салпаров и компания показаха най-добрия си волейбол от началото на Евроволей 2023, играха като равен с равен срещу силните словенци, което дава и не малка доза оптимизъм за националите ни пред срещата с “петлите”.

“За мен няма значение къде ще направиш голямата крачка – дали на осминафинал или четвъртфинал. Може да се окаже предимство, че е първи мач. Французите ще дойдат, ще видим как ще привикнат към залата. Все пак има някои особености и дано това е в наша полза. Но само това няма как да разчитаме, за да победим”, заяви селекционерът на България Пламен Константинов.

“Трябва да погледнем на някои малки детайли, за да можем да победим Франция. Надявам се да изиграем хубав мач. Ще ни бъде много трудно. Дано играем по-добре, отколкото днес. И каквото сабя покаже. Гарантирам, че отборът ще даде максимума. Това вече е елиминационен кръг и загубим ли, отиваме вкъщи. Всички ще играем на 100 процента и ще се борим за победата. Огромно благодаря към публиката. Хората показаха, че са с нас. Те са седмият играч на корта. Съжалявам, че не ги зарадвахме с красива победа. Дано успеем в следващия мач”, категоричен бе капитанът Цветан Соколов.

“Предстои ни мач с много силен противник в лицето на Франция. Ще направим всичко възможно да се класираме на четвъртфинал. Имаме два дни да се възстановим и трябва да излезем в най-доброто си физическо ниво. Мечтаем и няма да спрем. Ако покажем силна игра в тази зала, ще имаме резултат. Сигурен съм! Вярвам, че ще победим Франция“, сподели Алекс Николов.

Франция спечели първото място в групата в Израел, но изненадващо допусна загуба от Румъния с 1:3.

Звездата на “петлите” Ървин Нгапет пропусна някои от първите двубои заради контузия и със сигурност не е в най-добрата си спортна форма.

Възпитаниците на Андреа Джани със сигурност имат огромно дълбочина в състава си, но на Евроволей 2023 засега не показват най-добрия си волейбол, което дава шанс на състава на България.

Седмият играч на тима на Пламен Константинов отново се очаква да е вярната българска публика, която е показвала не веднъж във Варна, че с мощната й подкрепа може да бъде победен всеки един тим в света.

Българските волейболисти и българските фенове мечтаят за победа над Франция, което ще нагара България да продължи „да бъде волейбол“!

Автор: „Спортал“

Снимка: Официална Фейсбук страница на българската федерация по волейбол


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ