Гол на Моци след явен фаул добута слаб Лудогорец до победата над Зрински! „Пресъхналият“ Кешеру пак опропасти куп положения

1

Лудогорец спечели с 1:0 домакинството си на Зрински (Мостар) от третия предварителен кръг на Лига Европа. Единственото попадение реализира Козмин Моци в 16-та минута след грешка на вратаря на гостите. Клаудиу Кешеру в пети пореден мач не успя да реализира попадение, като се отчете и с няколко много сериозни пропуска, които можеше да обезсмислят реванша в Босна и Херцеговина след седмица.

Румънският таран имаше отличен шанс да вкара още в 8-та минута, когато овладя на 10 метра от вратата и стреля със завъртане, но над гредата. В 12-та той бе изведен от Вандерсон, но отново прати над целта. Бразилецът пък отправи първият точен удар в мача в 10-та минута, но по тревата не затрудни Солдо.

В 16-та минута разградчани получиха ъглов удар, при центрирането от който вратарят не прецени излизането си и увисна под топката в опит да я избие. Зад него дебнеше Моци, който изблъска с две ръце в гръб персоналния си пазач и на празна врата реализира. Действието на румънеца определено не бе чисто, но главният рефер от Русия го подмина.

Последваха силни минути за Зрински, като на Ренан на два пъти се наложи да се намесва и да спира силни удари на Тодорович и Чиряк. В 37-та минута Вандерсон се строполи в наказателното поле на босненците с претенции за дузпа, но съдията не видя достатъчен контакт, за да посочи бялата точка.

В 41-та Кешеру засече от въздуха само на 7-8 метра от голлинията, но отново не успя да преодолее Солдо, който със страхотен плонж изби.

Второто полувреме предложи още по-малко емоции и интересни ситуации пред двете врати, но една отлична такава пред Солдо Кешеру отново не можа да прекъсне головата суша, която го преследва вече пети пореден мач. Румънецът овладя кълбото, въпреки че то бе по-удобно за Марселиньо, и стреля от малък ъгъл, само за да не уцели вратата. Ренан пък се справи с изстрел на Тодорович от подобна позиция в 65-та минута. Рикошет след удар на Марселиньо можеше да изненада Солдо, но за щастие на Зрински топката мина над вратата. В продължението на срещата вратарят направи две страхотни спасявания след нови удари на Кешеру.

Лудогорец определено имаше повечето и по-добрите шансове в срещата и от тази гледна точка победата на разградчани е заслужена. За пореден път този сезон обаче пропуските бяха прекалено много, а идеите в атака липсваха в огромни периоди от мача. Резултатът все пак е благоприятен за тима на Пауло Аутуори и дава добро предимство преди реванша следващия четвъртък.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ