25 000 на „Васил Левски“ побесняха от клането на ЦСКА! Червен картон, дузпа и неадекватен съдия убиха евро-устрема срещу прехвалените датчани (СНИМКИ)

ЦСКА Копенхаген Лига Европа (12)

ЦСКА загуби с 1:2 домакинството си на Копенхаген в първи мач от третия предварителен кръг на Лига Европа. „Червените“ поведоха с гол на Мауридес в 15-та минута, но в края на първата част останаха с човек по-малко заради попресилен червен картон на Божидар Чорбаджийски. През втората датчаните притиснаха съперника си в наказателното му поле и след страхотен гол на резервата Денис Вовро в 64-та минута и точно изпълнена дузпа от Кенан Кодро в 74-та си тръгнаха от София с победата. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Кирил Десподов, което също бе леко пресилено и доведе до жълт картон за капитана Рубен Пинто. Той поиска обяснения от белгийския рефер Барт Фертентен и след изгонването на Чорбаджийски.

ЦСКА започна силно мача, като с няколко твърди влизания в центъра на терена „червените“ сериозно респектираха съперника, който залагаше на контраатаки по крилата. Десподов, Джеси и Мауридес тормозеха сериозно отбраната на датчаните, а в 12-та минута бе вдигната несъществуваща засада на крилото, който овладя в близост до наказателното поле. В следващата минута той националът нахлу по фланга и потърси Мауридес, който опита да нагласи топката за свой съотборник. Тя обаче бе избита, но стигна до Бикел, който потърси Тиаго на задна греда. Португалецът стреля мощно от въздуха по диагонала, но покрай целта.

В 15-та минута щурмът на „червените“ даде резултат и те поведоха заслужено. Десподов пое в центъра и тръгна на скорост, за да пусне за Мауридес в наказателното поле. Той на пръв поглед се забави, но в точния момент стреля по тревата и между краката на Йоронен вкара за 1:0!

В 17-та минута Едвин Джеси получи на скорост и тръгна да се надбягва със защитник, но получи контузия и прекрати акцията. След като му бе оказа медицинска помощ ганаецът стисна зъби и игра още 20 минути с травмата, като се премести на върха на атаката, а Тиаго зае неговото място отляво. Мауридес пък действа като фалшива деветка в тези минути.

В следващите минути Копенхаген предизвика няколко сериозни разбърквания пред вратата на ЦСКА, но винаги се намираше футболист в червено, който да изчисти от опасната зона. В 20-та минута Даме Н’Дойе запази топката от Бикел и от 15-тина метра стреля силно, но кълбото срещна сглобката на гредите и излезе в аут за радост на Черниаускас. Сенегалецът центрира добре за Фишер в 21-та минута, а крилото с мощно воле прати доста неточно покрай далечния ъгъл.

В 27-та минута Десподов центрира добре от корнер, Стивън Перейра изпревари съперник и отклони с глава, но прекалено далеч от вратата. В 32-та минута Фишер стреля силно пред шпагата на защитник в червено и топката мина на метър покрай лявата греда на Черниаускас. В 35-та Йоронен се справи без проблеми след далечен удар с глава на Секулич.

В 41-та минута ЦСКА остана с човек по-малко. Чорбаджийски излезе да се бори за първа топка с Н’Дойе, като при единоборството използва ръката си и удари съперника в лицето. Всички футболисти на терена очакваха защитникът да получи жълт картон, но реферът от Белгия вдигна червения и изгони доскорошния капитан на „червените“. Тиаго принудително отстъпи мястото си на Александър Дюлгеров, за да бъде запълнена дупката в центъра на защитата. Денис Вовро пък влезе за Копенхаген, тъй като контузия бе получил Бйеланд.

От почти 25 000 зрители на „Васил Левски пък кънтяха викове „Мафия, мафия“ след изгонването на Чорбаджийски и всеки фаул, който Копенхаген получи през първото полувреме.

Второто полувреме се игра почти изцяло пред вратата на ЦСКА. Датчаните започнаха с центриранията веднага, а на Черниаускас се наложи да се намесва в 49-та минута след далечен удар на Фишер. В 52-та Кодро не успя с глава да уцели мрежата, а в 56-та Н’Дойе и Папаянопулос си попречиха взаимно и отново нямаше точен изстрел към вратата.

В 64-та минута поредната избита от наказателното поле топка стигна до Вовро, който получи време да си я нагласи и от 27-28 метра с бомбен шут я изпрати под сглобката на гредите за 1:1.

В 68-та Анкерсен бе оставен също да стреля, но от далеч по-удобна позиция не успя да уцели вратата. В 74-та минута съдията Барт Фертентен отсъди дузпа за Копенхаген. Бойлесен тръгна към наказателното поле и премина леко Десподов, който посегна и го докосна по рамото. Това бе достатъчно левият бек да се строполи и да получи наказателен удар. Кенан Кодро застана зад топката и стреля по тревата в центъра на вратата. Черниаускас се бе хвърлил надясно и все пак успя да докосне леко топката, но тя мина под плонжа му и влезе в мрежата за 2:1 в полза на датчаните.

ЦСКА определено хвана Копенхаген неподготвен през първата част и бе по-опасният отбор, но червеният картон на Чорбаджийски промени изцяло картинката на терена. „Червените“ няма от какво да се срамуват, а и от какво толкова да се страхуват на реванша след седмица, когато ще имат нужда от победа с два гола разлика, за да елиминират Копенхаген.

ЦСКА- КОПЕНХАГЕН 1:2

1:0 Мауридес 15
1:1 Вавро 64
1:2 Кодро 74 д.

ЦСКА: 30. Черниаускас, 27. Секулич, 25. Перейра, 4. Чорбаджийски, 14. Лясков, 6. Пинто, 16. Бикел, 19. Десподов (78-Антов), 20. Тиаго (44-Дюлгеров), 8. Джеси (36- Жоржиньо), 9. Мауридес

КОПЕНХАГЕН: 21. Йоронен, 4. Папаянопулос, 5. Биеланд (45-Вавро), 7. Фишер, 8. Томсен (62- Сков), 10. Зека, 11. Кодро, 14. Н’ Дойе, 20. Бойлесен, 22. Анкерсен, 33. Фалк (76-Грегош)


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ