В Ботев Пд бистрят казуса „Белия“! Вижте в 7DS кога от клуба ще излязат със становище

Николай Киров -БЕЛИЯ 03

В Ботев Пд засега ситуацията привидно спокойно. Това обаче може и да е затишие пред буря. Президентът Ангел Палийски обяви, че в понеделник ръководството на клуба се събере и ще привика и Николай Киров заради интерюто на треньора след края на мача с Левски.

Вчера обаче липсваха каквито и да е новини по казуса „Николай Киров“. По информация на 7DniSport.bg традиционните сбирки на Борда на директорите на клуба обикновено се провеждат във вторник. Това означава, че по-късно днес е възможно да се бистри ситуацията след публичната контфронтация между треньора и президента на жълто-черните. Към момента обаче никой от клуба официално не давал информация дали днес изобщо ще се състои събрание на Борда на директорите. Ако наистина се проведе, то след това вероятно от Ботев Пд ще излязат с официално решение.

Припомняме, че Белия първо разкри, че по думи на Палийски в момента в клуба няма финансови възможности за привличане на нови футболисти. След това шефът отсече, че в Ботев Пд няма финансови проблеми – всички заплати на играчите са платени, а и бюджетът бил завишен с 20%. Белия го контрира, че на играчите се дължат пари, а бюджетът всъщност е намален.

7DniSport.bg единствен разкри подробностите за дължимите пари към футболистите на Ботев Пд.

ВИЖТЕ ТУК РАЗКРИТИЯТА НИ ЗА ВИСЯЩИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ИГРАЧИТЕ

Вчера КПБП и Обединени фракции Бултрас призоваха Палийски веднага да се оттегли от клуба, заставайки твърдо зад Киров. Ще бъде голяма изненада, ако се състои събрание на Съвета на директорите на клуба, а Палийски по време на заседанието обяви, че ще хвърли оставка. С оглед на чаканото придобиване на акциите от страна на Георги Самуилов е сигурно, че когато това се случи ще бъде избран нов Борд на директорите. Въпросът е кога бизнесменът ще стане мажоритарен собственик, защото прехвърлянето на дяловете за момента постоянно се проточва във времето.

Според различни източници при създалата се ситуация   е малко вероятно Белия да бъде уволнен веднага, като се изтъкне причина „уронване на престижа на клуба“, но все пак нищо не се знае. Запознати твърдят, че ако се стигне до освобождаването на Киров, то ще се случи при положение че отборът направи поредица от няколко загуби и нищо чудно най-късно до дербито с Локо Пд в петия кръг да се изясни дали бъдещето на Белия ще е свързано с канарчетата.

7DniSport.bg също първи разкри кой е фаворит за наследник на Николай Киров, ако се стигне до раздяла с него.

ВИЖТЕ ТУК


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ